1 Şubat 2014 Cumartesi

TER KOKUSUNA KARŞI KARBONAT



Ter kokusu gerçekten büyük bir problemdir. Bu yüzden değil midir toplum içine gireceğimiz zamanlarda pastırma, sarımsak gibi kokulu gıdalardan uzak dururuz. Çünkü bir şekilde karanfil, nane gibi maddelerle ağız ve nefes kokusunu bastırsak bile terimizle çıkan kokuyu önlememiz çok zordur. Hatta çoğu zaman duş alıp deodorant sürmek bile, pastırma gibi ağır kokulu gıdaların yarattığı kötü kokuya sadece çok kısa süreli çözüm olabilir.

Ve karbonat yine imdadımıza yetişiyor...

Tek yapmanız gereken duştan çıktığınız anda kol altı gibi en çok koku yaratan bölgeyi kurulayıp, vücut sıcaklığını kaybetmeden biraz karbonat sürmek... İşte bu kadar.. Sonrasında üzerine deodorantınızdan da sıkabilirsiniz.

İnanın pastırma, çemen gibi çok kokulu gıdalar yemiş bile olsanız temiz vücuda sürülen karbonat gün içinde bedeninizden koku çıkmasını önlüyor (tabi ki bu kadar kokulu gıda yemişseniz mutlaka her gün duş yapın, hatta sabah - akşam bile olabilir :o)

Ayrıca karbonat sürmek sadece ter kokusunu değil, özellikle koltuk altı gibi hava almayan bölgelerdeki aşırı terlemeyi de azaltıyor.

Banyomda hep küçük bir kavanoz içinde karbonatım bulunur. Benim için karbonat sürmek sanırım artık bir alışkanlığa döndü.

Sevgiler :o))

Not: Karbonatın ağız yaralarını iyileştirici etkisi olduğunu da biliyor muydunuz?




3 yorum:

  1. ya inanılmaz bişi mutlaka deneyin inanmadım ama gerçek kocam artık kokmuyor ....

    YanıtlaSil
  2. geçen gün okudum ve bir denemek istedim gerçekten işe yarıyormuş. Bence kendine özen gösteren herkes kullanmalı ...

    YanıtlaSil
  3. sizinle aynı fikirdeyim, evet kendine özen gösteren herkes kullanmalı :o)

    YanıtlaSil