4 Şubat 2014 Salı

SARIMSAKLI KRUTON NASIL YAPILIR?


Malzemeler (2 kişilik):

2 büyük ekmek dilimi (mümkünse tam buğday ekmeği, çünkü daha güzel oluyor)
4 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 iri diş sarımsak

Yapılışı:

Sarımsakların kabuklarını soyup enlemesine ikiye bölün.



Sarımsakları bir kapta iyice dövün. Dövülmüş sarımsakları göz kararı 4'e bölüp ekmeklerin her yüzüne sürün. Sarımsağın sadece aromasının ekmeklere geçmesi yeterli bu nedenle ekmek yüzlerine sürdükten sonra sarımsak posalarını atabilirsiniz.

1 tatlı kaşığı sıvı yağı bir fırça yardımıyla ekmeklerden birinin bir yüzüne sürün. Geriye kalan 3 tatlı kaşığı sıvı yağı da yine ekmek dilimlerinin diğer yüzlerine sürerek bitirin.

Ve ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın.

Bu aşamadan sonra arzu ederseniz yağsız bir teflon tavayı önceden ısıtıp ekmekleri içine atıp sürekli karıştırarak kızartın ya da bir başka yöntem: ekmekleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Ben hep teflon tavada olanını tercih ediyorum sanki daha hızlı yapılıyormuş gibi geliyor.

Sarımsaklı krutonlar şehriyeli domates çorbası, ekşili köfte yemeği veya sarımsaklı un çorbasının üzerine çok yakışacaktır :o)

Afiyet olsun :o)

Not: Ekmekler kızardığında ateşin altını söndürüp ya da fırından çıkartıp sıcaklığını kaybetmeden nane, kekik, pul biber vs gibi baharatlar ekleyip, her yönlerine eşit dağılması için güzelce karıştırabilirsiniz. Böylece krutonlarınız sarımsaklı ve baharatlı olur :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder