Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
14 Şubat 2014 Cuma
PANE TAVUK KANADI TARİFİ (KIZARTMA TAVUK KANADI)
Malzemeler (1 kişilik):
5 adet tavuk kanadı
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
2 tutam sarımsak tozu (veya bir diş dövülmüş sarımsak)
1 fiske pul biber (isteğe göre)
1 fiske sumak
Yarım su bardağı un (veya galeta unu)
1 yumurta
Kızartmalık yağ (ben fındık yağını tercih ediyorum)
Yapılışı:
Tavuk kanatlarını yıkadıktan sonra her iki yüzünde de bıçakla kesikler açın (eğer kesikler açmazsanız tavukların içi iyi pişmeyecektir).
Üzerlerine bir tutam tuz, karabiber, 1 tutam sarımsak tozu, pul biber ve sumak gezdirip iyice karıştırın.
Tavukları sosladıktan sonra (kabın ağzı kapalı olarak), buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Yumurtayı bir kaba kırıp çırpın.
Unu bir tutam sarımsak tozu ile karıştırıp, bir kaba veya arzu ederseniz bir gazete kağıdına dökün (bu şekilde tavukları unlaması çok daha kolay oluyor).
Yağı kızdırın ve kızmış yağın altını çok kısın.
Tavukları önce yumurtaya sonra da una bulayın.
Una bulamak için yumurtalı tavuğu unun üzerine koyup gazete kağıdını biraz sallayabilirsiniz. Böylelikle çok kolay unlandığını göreceksiniz.
Tavukların bir yüzü kızardığında diğer yüzünü çevirin.
Tavukların her tarafı kızardığında yağının süzülmesi için temiz bir gazete kağıdına çıkartın (peçete çok küçük geliyor ve yeterli derecede yağını ememiyor diye düşünüyorum).
Bu aşamadan sonra tavuklarınızı servis yapabilirsiniz.
İkinci pane tavuk kanadı tarifi ise şöyle:
Tavuk kanatlarının üzerine kesik atmadan kaynar suda 10 dakika haşlayın.
Unun içine çeşitli baharatlar, sarımsak tozu, tuz, karabiber vs. katın ve karıştırın.
Tavukları yine önce çırpılmış yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayıp bu defa hararetli ateşte kızartın.
Ben ilk tarifi daha çok seviyorum. Aslında iki tarifin de dezavantajları var.
İlk tarifte kısık ateşte pişirdiğinizden tavuk kanatları daha fazla yağ çekecektir ama çok lezzetli olacaktır.
İkinci tarifte ise tavuklar kokusunu ve tadını kaynar suya bıraktığından tadı daha yavan olacaktır ama çok fazla yağ çekmeyecektir.
Üçüncü tarife gelirsek:
İster kısık yağda ister haşladıktan sonra kızartın bu tarifte seçim sizin.
Diğer tariflerden farklı olarak un yerine sevdiğiniz herhangi bir hazır cips kullanabilirsiniz.
Mesela baharatlı bir cipsi alıp mutfak robotunda neredeyse un haline getirin.
Tavukları yumurtaya buladıktan sonra un halindeki cipse bulayıp o şekilde kızartın.
Bu tarifte tuz ya da herhangi bir baharat kullanmamanızı tavsiye ederim, çünkü zaten kullanacağınız cipsin tuzu ve baharatları yeterli olacaktır. Tabi ki yine isteğinize göre bunu çoğaltabilirsiniz.
Tavuk kanatlarının yanında babagannuş (tunçilik) ve fırında biberiyeli patates tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Not: Baharat çeşitleri zevkinize göre değişebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder