11 Şubat 2014 Salı

TAVADA TAVUK KANAT IZGARA TARİFİ


Malzemeler (1 veya 2 kişilik):

6 adet tavuk kanat
1/4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı acısso (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı soya sosu
Bir fiske karabiber
Bir tutam sumak
Bir fiske kimyon
1 çay bardağı kaynar su

Yapılışı:

Soğanı rendeleyin.

Tavuk kanatlarıyla rendelenmiş soğan, acısso, soya sosu, karabiber, sumak ve kimyonu iyice karıştırın.





Kabın ağzını kapatarak en az yarım saat tavuk kanatlarını bu şekilde buzdolabında bekletin.

Teflon bir tavayı kızdırıp (yağ koymadan) tavuk kanatlarını sosunu süzdürerek alın ve kızgın tavaya koyun.

Tavuk kanatlarını koyar koymaz ateşi kısık konuma getirin.

Tavukların üzerine bir çay bardağı kaynar suyu dökün ve tencerenin kapağı kapalı olarak kanatlar tüm suyu çekene kadar pişirin.

Tüm suyu çektiğinde tencerenin kapağını açın ve ateşi en harlı konuma getirin.

Kanatların her iki yüzü de kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Ve tavuklar servise hazır...

2. marine tarifi şöyle: 

Yarım yemek kaşığı yoğurt,
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 diş ezilmiş sarımsak veya 1/4 rendelenmiş kuru soğan
Çeşitli baharatlar
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı kaynar su

3. marine tarifi daha vereyim:

2 yemek kaşığı kefir
1 diş ezilmiş sarımsak veya 1/4 rendelenmiş kuru soğan
Çeşitli baharatlar
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı kaynar su

İlk tarifte hiç tuz koymadım. Çünkü hem soya sosunda hem de acıssoda tuz var. Farklı marine tariflerinde tuz koymanız gerekebilir. Ayrıca tavuk kanatları zaten derilerinden dolayı yağlı oluyor. Bu nedenle ekstra yağ da eklemiyorum.

Tavuklardan önce sarımsaklı un çorbası sunmaya ne dersiniz? Hatta tavuğun yanına da piyaz çok yakışabilir.

Afiyet olsun :o)

Not: Baharat çeşitleri tamamen zevke göre değişir. Zencefil, köri gibi daha farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder