7 Şubat 2014 Cuma

ŞAFAK ÇORBASI TARİFİ


Malzemeler (8 kişilik):

2 yemek kaşığı tereyağ
2 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası (veya iki adet büyük boy domates)
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 litre et suyu (mümkünse yağsız)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Bir tavada tereyağını eritip, unu ekleyin ve un hafifçe pembeleşene kadar kavurun.



Un pembeleştiğinde salçayı (ya da domates kullanmak isterseniz, domatesi rendeleyip öyle ekleyebilirsiniz) katıp yine karıştırmaya ve kavurmaya devam edin.

Salça da kavrulduğunda et suyunu ekleyip sürekli karıştırın. Topak kalmadığından emin olunca ateşin altını kısıp koyulaşmasını bekleyin (ara sıra karıştırmanız gerekiyor)

Koyulaştığında çorbanın altını kapatın.

Her iki yumurtanında sarılarını ayırın.

Bir kapta yumurta sarılarını ve sütü birlikte çırpın.

Bu karışımı çorbaya çok yavaş ve azar azar ilave edip bu esnada çorbayı sürekli karıştırın ki süt kesilmesin.

Tüm sütü eklediğinizde ateşi yakıp bir kere fokurdatacak kadar kaynatın. Altını kapatıp tuz ve karabiber ilave edin.

Bu besleyici bu çorbanın ardından Ali Paşa Kebabı ya da Kıymalı Börek sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)

Not: Çorbayı servis yaparken arzuya göre üzerine taze kaşar rendesi koyabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder