Malzemeler (6 kişilik):
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı dolusu şeker
200 gram çekirdeksiz vişne
2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı:
Suyu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencereye koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Yoğunlaştığında altını kapatın.
Cevizi döverek ya da mutfak robotundan geçirerek küçük parçalar haline getirin. Ancak dişe gelmesi önemli, un gibi olmamalı.
Tenceredeki pişmiş karışıma vişneleri ve çekilmiş cevizleri de ekleyip iyice karıştırın.
Sıcak haliyle servis kaplarına koyup soğuması için önce oda sıcaklığında, ılınınca da buzdolabında yarım saat bekletin.
Servis yapmadan önce ceviz veya nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
Bu tatlının yanında tuzlu olarak peynirli ve zeytinli pita sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder