23 Şubat 2014 Pazar

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ VE YAPILIŞI


Malzemeler (6 kişilik):

1 adet yufka
6 ince dilim pastırma (zevke göre çemenli ya da çemensiz olabilir)
2 adet domates
200 gram taze kaşar
Kızartmalık sıvı yağ (ben fındık yağı kullanıyorum)
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Yufkayı tezgaha serin ve 6'ya bölün (aynı sigara böreğinde böldüğünüz gibi. Ancak bu börekte yufka dilimlerinin daha büyük olması gerekiyor, bu nedenle sadece 6'ya bölmeniz yeterli).



Kaşar peynirini keserek 6 dilime ayırın.

Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın.

Yufka dilimlerinden birini yayın. Kalın kısmına önce pastırma koyun.

Pastırma diliminin üzerine 1 yemek kaşığı küp halinde doğranmış domatesi yaydırın.

En üste de bir dilim taze kaşar peyniri koyun ve yufkayı sigara böreği sarar gibi sarın (pastırmanın genişliğinden dolayı sigara böreğinden daha kalın sarılıyor).

Yufkanın en uç kısmına geldiğinizde, çay bardağındaki suya hafifçe batırın ve ucu böreğe yapıştırın.

Tüm yufka dilimlerine aynı işlemi uygulayın.

Böreklerin hepsini sardığınızda yağı kızdırın ve börekleri kızartın.

Kızartma işleminde böreğin bir yüzü kızardığında diğer yüzünü çevirin.

Kızarmış böreği önce temiz bir peçeteye çıkartıp 2 dakika kadar yağının süzülmesini bekleyin ve servis tabağına alın.

Eğer hamur işlerini seviyorsanız kıymalı börek, peynirli ve zeytinli pitakıymalı poğaça ve Ali paşa kebabını da denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)

Not: Arzu ederseniz börekleri kızartmadan yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine bir yumurta sarısı sürebilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar da pişirebilirsiniz. Ancak ben kızartma yöntemini (biliyorum çok sağlıklı olduğu söylenemez :o) çok daha fazla seviyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder