26 Şubat 2014 Çarşamba

GENÇLİK İKSİRİ KUŞBURNU ÇAYI


Bir zamanlar Tansu Çiller'in Türkiye'ye tanıttığı kuşburnu çayının gençleştirdiği yaygınlaşmıştı. Belki henüz duymayanlar olabilir diye bu konuya tekrar değinmek istedim.

Kuşburnu çayının çok fazla faydaları var. Hatta bir gramında portakaldan daha fazla C vitamini olduğu söylenebilir.

Taze kuşburnu meyvesi

Bu yazıda amacım size özellikle gençleştirdiği ile ilgili bilgi vermek.

Yaşlanmamızın en büyük sebeplerinden biri hücrelerimizin yaşlanmayı hızlandıran serbest radikaller üretmesidir. İşte kuşburnu çayı tam da bu aşamada devreye giriyor ve bu yönden yaşanan yaşlanmayı engelliyor.

Kuşburnunu poşetlerde ya da meyve halinde bulabilmek mümkün ki ben poşet çaydan uzak durmanızı mümkünse her tür çayı evinizde taze olarak demlemenizi öneririm. Mutlaka işini çok iyi yapan firmalar da vardır ama inanın poşetlerin içine karmakarışık tozların ve bitkilerin girdiği üretimler de var.

Bu nedenle işinizi sağlama alıp kuşburnu meyvesi satın alın. Özellikle kurumuş halde bulabilmeniz oldukça kolay.

Kurumuş kuşburnu meyvesi
Gelelim nasıl hazırlandığına:

Malzemeler (1 kişilik):

1,5 su bardağı kaynar su
4-5 adet kuşburnu meyvesi

Yapılışı:

Demlemeye başlamadan önce kuşburnu meyvelerini soğuk suda bekletme usulüyle yıkayın.

Yıkanmış kuşburnu meyvelerini kaynar suda uzun müddet kaynatın. Kuşburnunun yumuşayıp renginin ve öz suyunun çıkması biraz vakit alır. Bu nedenle kısık ateşte su iyice kırmızılaşana kadar kaynatmanız gerekir.

Demlenmiş kuşburnu çayını süzerek içebilirsiniz.

Günde 4-5 bardak içmek mümkün.

İçerdiği C vitamininden dolayı akşam saatlerinde tüketmemenizi öneririm, yoksa uykunuz kaçabilir.

Demliğin içinde kalmış posasına da iki parça pamuk bandırıp bu pamukları gözlerinizin üzerine koyarak 15-20 dakika bekleyin. Bu işlem de göz çevresinde oluşan kırışıklıkların giderilmesi için yapılır.

Eğer poşet çay kullanıyorsanız bir bardak kaynar suya poşeti daldırarak suyun rengi değişene kadar bekleyin. Daha sonra poşetleri yine pamuk işleminde yaptığınız gibi gözlerinizin üzerine koyarak bekletebilirsiniz.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder