25 Şubat 2014 Salı

ÇITIR PATATES TOPLARI TARİFİ


Malzemeler (9 adet patates topu için):

1 adet orta boy patates
2 su bardağı su
1 çay bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon
Bir fiske pul biber (acı sevenler için)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmalık yağ (ben fındık yağı kullanıyorum)

Yapılışı:

Patatesin kabuğunu soyup gelişi güzel küpler halinde doğrayın.



Doğranmış patatesleri suda haşlayın (bakınız: patates nasıl haşlanır?).

Patatesler haşlandığında suyunu süzün ve bir ezici ya da çatalla püre haline getirip, peyniri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve arzu ederseniz pul biberi ekleyin.

İyice yoğurup küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak yeşil erikten biraz büyük toplar yapın.

Bir kaba yumurtayı kırıp çırpın.

Farklı iki kaba da unu ve galeta ununu ayrı ayrı koyun.

Patates toplarını önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kızarmış patates toplarının yağı süzülmesi için temiz bir peçeteye çıkartın.

Patates topları servise hazır :o)

Patates yemeklerini seviyorsanız fırında biberiyeli patatesi de öneririm.

Afiyet olsun :o)

Not: Patatesin içine beğeninize göre kaşar yerine beyaz peynir, hatta nane-kekik-dereotu gibi çeşitli otlar da katabilirsiniz. Bu tarifte size en temel malzemeleri listelemek istedim. Ayrıca resimde gördüğünüz de tamamen yazdığım malzemelerle yapılmış patates toplarıdır.

İç malzemesine yumurta ve un katanlar da oluyor. Eh yemek bu :o) Siz de yaratıcı yorumunuzu kullanabilirsiniz :o)

Arzu ederseniz yumurta ve galeta ununa bulamadan sadece una bulayarak da kızartabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder