Malzemeler (1-2 kişilik):
Yarım yufka
100 gram ıspanak
Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Bir tutam pul biber (isteğe göre)
Bir fiske karabiber (isteğe göre)
4 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Yapılışı:
Yarım ay şeklindeki yufkayı tezgaha yayın.
Yarım yufka |
İki kenardan kesip ortaya koyun |
Yuvarlak kenardan kesip yine ortaya koyun |
Gerçeğinde böyle görünüyor |
Beyaz peyniri bir çatalla ufalayın.
Taze haliyle ıspanak ve peynir |
Ispanak ve peynir yoğrulduktan sonra |
Orta kısımdaki parçaların üzerine ıspanaklı karışım yayılır |
Kenarları kapatılmış gözleme |
Bir yemek kaşığı sıvı yağı elinizle ya da fırça yardımıyla gözlemenin bir yüzüne sürün.
Kızmış tavaya gözlemenin yağlı yüzü gelecek şekilde koyun.
Gözlemenin üstteki yüzüne de 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürüp, altı piştiğinde ters yüz yapıp bu yüzü de pişirin.
İki yüzü de kızardığında ıspanaklı gözleme servise hazır demektir.
Eğer daha küçük boyutta ve sadece 1 kişilik gözleme yapmak isterseniz patatesli gözleme yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder