7 Şubat 2014 Cuma

SÜTLÜ LAHANA ÇORBASI TARİFİ


Malzemeler (6 kişilik):

4 su bardağı gelişi güzel kesilmiş beyaz lahana  (yaprakları da olur ama aradaki damarlı kısım kullanıldağında daha iyi oluyor)
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı kaynar su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
2 yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Lahanaları gelişi güzel küçük parçalara kesin.



Tencereye zeytinyağını koyun. Yağ kızdığında lahanaları ekleyin ve biraz karıştırıp ateşin altını kısın.

Tencerenin kapağı kapalı olarak lahanalar pörsüyene kadar pişmeye bırakın.

Lahanalar biraz yumuşadığında 4 su bardağı kaynar su ekleyip yine kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bir tavada tereyağını eritin (sadece erimesi yeterli, kesinlikle yağın yanmamasına dikkat edin).

Erimiş tereyağına unu katın ve un pembeleşene kadar kavurun.

Un pembeleştiğinde sütü yavaş yavaş una ekleyin ve sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamı olduğunda bu karışımı lahanalara ekleyin.

Çorbayı karıştırarak bir taşım kaynatıp altını kapatın.

El blenderı ile ya da mutfak robotuna çorbayı dökerek çorbayı iyice püre haline getirin.

Ve çorbanız servise hazır :o)

Üzerine pul biberli tereyağ ya da sarımsaklı kruton koyarak servis yapabilirsiniz.

Bu çorbadan sonra fırında kuzu incik ya da domatesli tembel köftesi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder