6 Şubat 2014 Perşembe

LABNELİ SOS TARİFİ


Soslara çok fazla düşkün biri olmamama rağmen inanın bu sosu yemekten vazgeçemiyorum. Hatta her defasında az yapmışım keşke biraz daha çok olsa diye de içimden geçiriyorum :o)

Malzemeler (200 gram sos elde ediliyor):

200 gram hazır labne peynir (özel bir marka tercihim yok. Genelde pınar marka kullanmaya çalışıyorum)
1/3 çay bardağı kaynar su
1 adet tavuk bulyonun 1/6'sı
1 yemek kaşığı kırmızı şarap
Bir fiske sumak
Bir fiske kimyon

Yapılışı:

Kaynar suyun içinde tavuk bulyonun 6'da birini karıştırarak eritin (eğer elinizde hazır tavuk suyu varsa bulyon yerine 1/3 çay bardağı tavuk suyunu kullanın. Tavuk suyunun tuz durumuna göre ekleme yapabilirsiniz.)

Bulyon eriyince içine 1 yemek kaşığı kırmızı şarap katın ve yine karıştırın.

Labne peyniri bir kaba alarak üzerine çay bardağındaki karışımı, sumağı ve kimyonu dökün ve krema kıvamı olana kadar karıştırın.

Ve labneli sosunuz hazır.

Benim tavsiyem kesinlikle kuşkonmaz haşlamasının üzerine dökerek servis yapmanız. Çünkü birbirlerine çok yakışıyorlar.

Bunun haricinde tost ekmeklerini 4'e bölerek kanepe büyüklüğüne getirebilir ve sosunuzdan üzerlerine sürerek de servis yapabilirsiniz.

Eğer zevkli kanepeler yapmak istiyorsanız, muhammaralı kanepe de servis yapmanızı tavsiye ederim.

Ya da amacınız sadece farklı soslar yapmaksa avokadolu dip sos da harika bir seçim olacaktır. Ayrıca bu sos patates cipsiyle de çok güzel yeniyor. Patates cipsini evde nasıl yapabileceğiniz öğrenmek için lütfen tıklayın: Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Afiyet olsun :o)

Not: Aynı tarifi et bulyon ya da et suyuyla da yapmak mümkün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder