26 Şubat 2014 Çarşamba

KIYMALI YUMURTA NASIL YAPILIR?


Malzemeler (2 kişilik):

2 adet yumurta
100 gram kıyma
1 adet küçük kuru soğan
2 adet sivri biber (ya da 5 adet acı kıl biber)
1 tatlı kaşığı salça (isteğe göre domates ya da biber)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon

Yapılışı:

Soğanı yemeklik, biberleri de küçük küçük doğrayın.



Teflon bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın, kızmış yağa kıymayı ekleyip kıymanın büyük topaklar halinde olmaması için sürekli karıştırın.

Kıyma kavrulduğunda soğanı ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

En başta kıymayı sebzeler olmadan kavurmamızın sebebi, kıymanın tam olarak kavrulması ve sebzelerin suyuyla haşlanmaması için. Bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Sebzeler de kavrulduğunda salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.

Hepsi piştiğinde tuz, karabiber ve kimyon katıp karıştırın ve kıymanın üzerine yumurta sarılarının büyüklüğünde iki delik açın.

Bu deliklere yumurtaları kırıp, yumurta beyazının pişmesi için sarısını zedelemeden hafifçe yaydırın.

Yumurtanın beyazı da piştiğinde yemeğiniz servise hazır.

Yanında taze ekmek ve demlenmiş çay çok iyi gidebilir :o)

Ayrıca çoban salata ya da ezme patates salatası da kıymalı yumurtanın yanına çok yakışacaktır.

Afiyet olsun :o)

Not: Kıymalı yumurtaya domatesi yakıştırmıyorum. Fazla sulandırıyor. Ama tabi ki zevke göre değişir. Arzu ederseniz küp küp kesilmiş domates hatta az miktarda havuç rendesi bile ekleyebilirsiniz.


1 yorum: