15 Şubat 2014 Cumartesi

KITIRLI DOMATES TARİFİ


Malzemeler (2 kişilik):

6 adet kiraz (cherry) domates (veya 3 adet normal domates)
Yarım çay kaşığı rezene
1 diş sarımsak
1 silme yemek kaşığı (tepeleme olmaması daha iyi olur) parmesan peyniri rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
2 dilim bayat ekmek (veya 2 dilim dondurulmuş ekmek)

Yapılışı:

Bayat ekmekleri veya dondurulmuş ekmekleri (dondurucudan aldığınız gibi kullanmanız gerekiyor ki un haline gelebilsin) mutfak robotuna koyup un haline gelene kadar çekin.



Rezeneyi mümkünse havanda tokmakla neredeyse un haline gelene kadar dövün.

Sarımsağı da hiç tuz koymadan iyice suyu çıkana kadar ezin.

Kiraz domatesleri güzelce yıkayıp ikiye bölün ve servis tabağına dizin (eğer normal domates kullanıyorsanız domatesleri enlemesine keserek 3 dilim haline getirin. Ben resimde de gördüğünüz gibi normal domates kullandım).

Teflon tavaya önce tereyağını koyup tereyağı erir erimez (eridikten sonra yağı tek başına pişirmeye devam etmeyin, yoksa yanar) içine ezilmiş sarımsağı, un halindeki ekmekleri ve dövülmüş rezeneyi katıp sürekli karıştırarak kavurun.

Ekmekler kızardığında ateşi söndürüp içine rendelenmiş parmesan peynirini katıp karıştırın.

Kıtır karışımı domateslerin üzerine gezdirin ve mezeniz yemeğe hazır :o)

Eğer mezelerden hoşlanıyorsanız labneli sosla hazırlanmış kuşkonmaz haşlamayı, rus salatasını, humusu, ezme patates salatasını ve muhammarayı da öneririm.

Afiyet olsun :o)

Not: Parmesan tuzlu bir peynir cinsidir. Bu nedenle bu tarife ekstra tuz koymamanızı öneririm. Ama tabi ki rezene yerine sevdiğiniz başka baharatları da katabilirsiniz.


1 yorum:

  1. en çok bu tarzda duyulmamış daha önceden denemediğim tarifleri seviyorum.Bu tarife de bayıldım.Paylaşım için çok teşekkürler.Bu tarifin haricinde kuru erikli osobuko ve labneli sos ve vişneli sorbe muhallebi de favorilerim arasında.elinize sağlık.sitedeki yazılarınızdan çalışan bir bayan olduğunuzu da öğrendim.bu nedenle iki defa tebrik etmek istedim sizi.sevgiler

    YanıtlaSil