4 Eylül 2014 Perşembe

FIRINDA SARIMSAK


Malzemeler (2 kişilik):

2 baş sarımsak (yabancı ürünlerden uzak durarak her zaman Taşköprü sarımsağı kullanmayı tercih ediyorum. Kesinlikle lezzeti çok fark ediyor)
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tavuk/et suyu veya normal su
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kekik (isteğe bağlı)
Bir fiske pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Sarımsakları tezgaha yanlamasına koyun.


Ardından içlerinin ortaya çıkması için enlemesine sadece baş kısmından biraz kesin.


Kesilmiş sarımsakları birer parça alüminyum folyo üzerine koyun.

Üzerlerine 2'şer tatlı kaşığı zeytinyağı, 1'er tatlı kaşığı tavuk/et suyu veya normal suyu, tuzu, karabiberi ve arzu ettiğiniz diğer baharatları koyun.


Alüminyum folyoları hava almayacak şekilde iyice kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat sarımsaklar yumuşayana kadar pişirin. Benim kullandığım sarımsaklar küçük olduğu için yarım saat yeterli geldi. Eğer daha büyük boyda kullanıyorsanız pişme süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

Yeterli süre piştiğinde sarımsakları fırından çıkartın. Altından sıktığınızda sarımsakların yumuşayarak çıktıklarını göreceksiniz. Çorbalara ya da makarna soslarına harika bir lezzet katıyor.

Fırınlanmış sarımsağı bazen çokça yapıp, üzerini geçecek kadar zeytinyağı eklediğim ve ihtiyacım olduğunda buradan kullandığım da oluyor.

Bu arada belirteyim bir arkadaşım sarımsağı fırından çıkar çıkmaz bu haliyle yemeyi seviyor. Çocuklara da çok faydalı bir gıda olduğunu söyleyebilirim.

Salçalı makarna yaptığınız sosa katmanızı tavsiye ederim, lezzetini hemen fark edeceksiniz :o)

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder