10 Haziran 2014 Salı

KİRPİK UZATAN DOĞAL YÖNTEM


Bence bir kadının bakışları dişiliğini en iyi simgeleyen unsurlardandır. Güzel bakışlar için uzun ve gür kirpiklere sahip olmak önemlidir. Çünkü kirpiklerimiz gözümüzün rengini vurgulamakla kalmaz, bakışlara masumiyet kazandırarak buğulu dediğimiz görüntüyü ortaya çıkartır.

Sanırım Türkan Şoray'ın bakışlarındaki en büyük gizem bu :o) Uzun ve gür kirpikleri gözlerini daha belirgin bir hale getiriyor :o)

Sunduğum bu yöntemi 15 gün boyunca her gün uyguladığınızda kirpiklerinizin uzadığını fark edecekseniz. Gür kirpikler için ise formülümüz farklı, lütfen tıklayınız: Kirpikler Nasıl Gürleştirilir?

Lafı fazla uzatmadan yöntemi yazayım:



Katı Kakao Yağı
Katı Hint Yağı



Uzun kirpikler için malzemeler:

1 çay kaşığı katı hint yağı
1 çorba kaşığı katı kakao yağı





Yapılışı:

Hint yağı ve kakao yağını bir kaba koyun.

Yağların olduğu bu kabı içi kaynar su dolu olan bir tencerenin içine oturtun ve her iki yağ da eriyip kremimsi bir doku alana kadar sürekli karıştırarak benmari usulü ısınmasını sağlayın (Benmari usulü: kaynar suyun içinde pişirme yöntemidir).

Kesinlikle yağ karışımının içine su kaçmaması gerekiyor. Ayrıca kaynar su dolu tencerenin altının yanması gerekiyor ki ısı düşmesin.

Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta yağ dolu kabın, su dolu tencerenin dibine değmemesi.

Katı kakao yağı eriyip, erimiş hint yağıyla karışınca kremimsi bir yapıya kavuşacaktır. Bu duruma geldiğinde kabı kaynar suyun içinden alıp oda ısısında soğuması için bekletin (yağları kaynatmanıza gerek yok zaten kısa sürede istenilen kremsi dokuya kavuşacaklar).

Her sabah kalktığınızda temiz bir rimel fırçasını bu yağa batırıp kirpiklerinizin dibinden ucuna doğru sürün. Gözünüze yağ kaçmamasına dikkat edin.

Yağın bol bol sürülmemesi gerekiyor. Sadece kirpiklerin hafifçe yağlanması yeterli.

Akşam yatarken sürmemenizi tavsiye ederim, zaten sabah sürdüğünüz yeterli gelecektir. Gece uyurken gözünüze kaçması yanma hissine neden olabilir.

Ayrıca bakınız: Kirpik Gürleştiren Doğal Yöntem

Güzel günler dilerim :o)


1 yorum: