Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
15 Haziran 2014 Pazar
DANG MYUN - VEJETARYEN CHAP CHAE (KORE USULÜ SEBZELİ NİŞASTA ERİŞTESİ)
Malzemeler (2 kişilik):
120 gram kore usulü nişasta eriştesi (Carrefour gibi büyük marketlerde satılıyor. Korece ismi Dang Myun olarak geçiyor)
1 litre kaynar su
1 adet küçük boy havuç
Yarım kuru soğan
2 adet yeşil soğanın yeşil kısımları
4 diş taze sarımsak (yeşil saplarını da kullanabilirsiniz) veya 2 diş kuru sarımsak
2 adet kereviz sapı (isteğe bağlı. Ben kerevizi çok sevdiğim için ekledim ama orijinalinde yok)
4 adet çin mantarı (bulamazsanız normal mantar da kullanabilirsiniz)
2 adet brüksel lahanası (ben kullanmadım ama fikir vermesi açısından belirtmek istedim)
2 yemek kaşığı susam yağı (bulamazsanız fındık yağı gibi bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı soya sosu (büyük marketlerde satılıyor. Kikkoman marka almanızı tavsiye ederim, diğerlerinin tadı güzel olmuyor)
1 adet kesme şeker
Yapılışı:
Dang Myun Kore'de yapılan bir nişasta eriştesidir. Nişasta makarnası da denilebilir. Görüntüsü şeffaftır. Pişince de aynı şeffaflığı korur. Protein yönünden zengin değildir. Ancak doğru pişirildiğinde tadı gerçekten harikadır.
Eğer kurutulmuş çin mantarı kullanıyorsanız kaynar suda 15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Sonrasında dilimler halinde kesin. Normal mantar kullanıyorsanız sadece yıkayıp dilimleyin.
Havucun kabuğunu soyup, kibrit çöpü büyüklüğünde çubuklar halinde doğrayın.
Sarımsakları ince ince dilimleyin.
Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın.
Kereviz saplarını da havuç gibi kibrit çöpü büyüklüğünde kesin.
Brüksel lahanalarını da ince ince doğrayın.
1 litre kaynar suya nişasta eriştelerini koyun ve 5 dakika boyunca haşlayın. Normal makarnadan daha çabuk yumuşadığını göreceksiniz.
5 dakika geçtiğinde erişteleri ince delikli bir kevgirle süzüp üzerine soğuk su gezdirin ve suyunun iyice süzülmesi için diğer malzemeleri pişirene kadar kenarda bekletin.
Derince bir teflon tavaya (eğer wog tavanız varsa, wog'da yapmanızı tavsiye ederim) susam yağını koyup kızdırın.
Kızmış yağa sırasıyla doğradığınız havuç, kereviz sapı, sarımsak, soğan, mantar, lahanaları ve kesme şekeri katıp sürekli karıştırın. Ocağın en yüksek ateşte olması gerekiyor.
Sebzeler yumuşayıp (uzak doğu yemeklerinde sebzeler çok fazla pişirilmez hafif diri bırakılır) şeker de eridiğinde soya sosunu ve haşlayıp süzdüğünüz nişasta eriştelerini ekleyin.
Tüm malzeme eşit dağılana kadar, erişteleri zedelemeden karıştırın ve ardından servis tabağına alın.
Acı seviyorsanız içine pul biber de ekleyebilirsiniz.
Yanında çıtır fıstıklı tavuk göğsü yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Not: Bu yemeğin içine doğranmış tavuk eti ya da bonfile dilimleri de ekleyebilirsiniz. Et kullanacaksanız sebzeleri pişirmeden önce tavaya koymanız gerekir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder