29 Haziran 2014 Pazar

PATLICAN DOLGULU KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER


Malzemeler (4 kişilik):

4 adet kırmızı kapya biber (kırmızı tatlı biber)
2 adet kemer patlıcan
3 diş sarımsak
2 adet kornişon turşu
1/3 demet maydanoz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da isteğe bağlı sıvı yağ)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Kırmızı kapya biberleri ve patlıcanları güzelce yıkayıp közleyin. Ben bu tarifte patlıcanları ateşte, biberleri ise fırında közledim.



Biberlerin patlamamaları için fırında közlemeden önce bir kürdanı 10 - 15 defa batırarak delinmesini sağlayın. Sonrasında 180 dereceye getirdiğiniz fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu şekilde çok hızlı közlenmiş oluyorlar. Ayrıca bakınız: Patlıcan Nasıl Közlenir?

Közlenmiş biberleri fırından çıkartıp soğumaları için bir kenarda bekletin.

Sarımsakların kabuklarını soyup bir tutam tuzla iyice sulanana kadar ezin.

Kornişon turşuları olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın.

Maydanozların saplarını ayıklayıp ince ince kıyın.

Ateşte közlediğiniz patlıcanların  kabuklarını soyup, önce çok küçük doğrayın.

Kararmamaları için hemen limon suyu, sarımsak ve zeytinyağıyla karıştırıp bir çatalla ezerek püre haline getirin.

Püre halindeki patlıcanlara yoğurt ve maydanozları da katıp güzelce karıştırın. Bu aşamada tuz ve limon ayarı için tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Soğuyan kırmızı biberlerin sap kısmını çıkartıp, kabuklarını soyun. Bu esnada biberlerin parçalanmamasına dikkat edin.

Kabukları soyulmuş biberleri sadece bir kenarından uzunlamasına kesip tezgaha yayın.

Hazırladığınız patlıcanlı içten, biberlerin bir kenarına koyup, sarın. Zaten biberler çok yumuşak ve ıslak olduklarından, sarma işleminde kolayca yapışacaklardır.

Patlıcan dolgulu sarılmış biberleri servis tabağına alırken bir spatula kullanmanızı tavsiye ederim, yoksa parçalanabilir.

Servis tabağına aldıktan sonra 2 yemek kaşığı sirkeyi biberlerin üzerine gezdirin.


Piliç topkapı gibi bir yemeğin yanında denge sağlaması açısından sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder