30 Haziran 2014 Pazartesi

BAHÇIVAN KEBABI


Malzemeler (4 kişilik):

750 gram kuzu kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı kaynar su
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Havuçların ve patateslerin kabuklarını sebze soyucu ile soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.



4 yemek kaşığı sıvı yağı teflon bir tavada kızdırıp, küp doğranmış havuçları ve patatesleri ekleyin. Ara sıra karıştırarak havuçlar ve patatesler biraz yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinde tavanın içindeki yağdan süzerek bir kenara alarak bekletin (Yağı kesinlikle dökmeyin, çünkü aynı yağda yemeği yapmaya devam edebilirsiniz).

Soğanın kabuğunu soyup küçük küçük yemeklik doğrayın.

Havuç ve patateslerin piştiği tavada kalan yağa etleri ve doğranmış soğanları koyun. Kısık ateşte ve tavanın kapağı kapalı olarak etler suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar pişirin.

Ayrı bir kapta 1,5 bardak kaynar suya yarım yemek kaşığı domates salçasını karıştırın.

Etler suyunu çektiğinde salçalı suyu, önceden pişirdiğiniz havuç ve patatesleri ve bir tutam tuzu ekleyip tüm malzemenin eşit dağılması için karıştırın ve altını kapatın.

Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp enlemesine ikiye bölün.

Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyin.

Tavadaki etleri bir fırın kabına (ya da varsa güveç kabına) alıp, üzerini biber ve domates dilimleriyle kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında etler ve sebzeler suyunu biraz çekip fokurdayana ve domatesle biberler yumuşayana kadar pişirin.

Hem karbonhidrat hem de protein içeren bu yemeğin yanına kaşık salata gibi hafif bir salata sunmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)

Not: Bu yemeği yaparken dalgınlığıma geldi. Biber ve domatesleri küçük küçük doğrayıp yemeğe ekledim. Bu haliyle de harikaydı. Ama bir sonraki yapışımda orjinaline sadık kalarak üzerine dizeceğim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder