Malzemeler (4 kişilik):
4 kahve fincanı pilavlık pirinç
8 yemek kaşığı dolusu kavurma et (bakınız: Kavurma Nasıl Yapılır?)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 kahve fincanı kaynar su
3 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Sıvı yağı tencereye koyun, kızınca pirinçleri ilave edin (pirinci yıkayanlar da var, ama bu şekilde nişastası gittiğinden ben yıkamamayı tercih ediyorum).
Pirinci kattıktan sonra bir iki kez karıştırıp ateşi olabildiğince çok kısın.
Pirinçlerin üzerine kavurma etlerini yaydırın.
Kaynar suyu, tuzu, 3 damla limon suyunu (parlaklık ve netlik vermek için) ve yarım çay kaşığı kesme şekeri (çok çok az tadını vermek için, gerçekten harika bir tat veriyor) katıp bir iki defa karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Pişme esnasında sadece suyunu çekmiş mi diye bakmak için çok kısa süreli ve çok hızlı bir şekilde kapağını açıp - kapatın. Tüm suyu çektiğinde üzerinde göz göz küçük delikler açılacaktır.
Suyunu tamamen çektiğinde altını kapatıp, 10 dakika kapağını açmadan demlenmesini bekleyin.
Düğün çorbasının ardından ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder