Malzemeler (3 kişilik):
2 adet domates
1 adet acı sivri biber
1 adet acı kırmızı biber
2 sap taze soğan
1 diş sarımsak
5 sap maydanoz
3 yaprak taze nane (veya bir tutam kuru nane)
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon
Bir fiske sumak
Yapılışı:
Yeşil ve kırmızı biberleri uzunlamasına bölüp çekirdeklerini çıkartın.
Bu aşamadan sonrasını iki türlü yapabilirsiniz. İlk yöntem daha uzun olanı ama mezenin sulanmaması için daha iyi oluyor.
Kırmızı ve yeşil biberi, taze soğanları, maydanozları ve taze naneyi olabildiğince küçük bir şekilde doğrayın (ben tarifi yaparken bu yöntemi tercih ettim).
Ya da bu malzemeleri mutfak robotuna koyarak çok kısa süre, hatta iki defa döndürün desem daha net olacak, çalıştırın ve malzemelerin parçalanmasını sağlayın.
Domateslerin kabuklarını soyup uzunlamasına 4'e bölün ve iç çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri de bıçakla çok küçük küpler halinde doğrayın (domatesleri mutfak robotuna koymayın, yoksa çok sulanıp püre gibi olur)
Doğranmış domatesleri, doğranmış biberlerle karıştırın.
Sarımsağı bir tutam tuzla iyice sulanana kadar ezin.
Mezenizi sofraya götürmeden hemen önce ezilmiş sarımsakları, domates salçasını, nar ekşisini, limon suyunu, zeytinyağını, karabiberi, kimyonu ve sumağı katıp karıştırın ki baharatların ve tuzun etkisiyle çok sulanmasın.
Mezeniz hazır olduğunda sıcak pideyle servis yapabilirsiniz.
Ayrıca sofranızda baharatlı tereyağ bulundurmanızı da tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder