15 Haziran 2014 Pazar

YEMEKLERDEKİ BİTKİSEL YAĞLARIN KOZMETİKTEKİ FAYDALARI


Bu yazıda sıraladığım bitkisel yağları çoğunlukla yemeklerimiz için kullanmamıza rağmen, kozmetik konusunda da çok büyük faydaları var.

Bu faydalar bilinip, doğru kürler doğru oranla uygulandığında, tonlarca para ödenen birçok kozmetik ürününün yerine geçebilirler.

Bu yazıda sizlere çok kısa cümlelerle faydalarını açıklamaya çalışacağım. Umarım işinize yarar :o)






FINDIK YAĞI: Saça ve cilde çok faydalıdır. Saç dökülmesini, düzenli kullanıldığında ve doğru kür yapıldığında saç kıranı engeller. Aynı zamanda saçın güçlenmesini, yağ dengesinin korunmasını, yeni saç oluşmasını, saçın uzamasını ve yumuşayarak kolay şekle girmesini sağlar.
Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla uygulanır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılabilir.







ZEYTİNYAĞI: Saç ve cilt için birebirdir. E vitamini ampulüyle karıştırılıp saça, cilde ve dekolteye uygulandığında çok sağlıklı sonuçlar alınır. Zeytinyağı cilde esneklik kazandırır. Bu özelliğinden dolayı hamile bayanlar çok rahatlıkla hamileliğin son dönemleri olan 7.8.9. aylarında vücutlarına masaj yoluyla zeytinyağını uygulayabilirler. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir. Kurumuş saçların dayanıklılığını ve esnekliğini arttırır. Saçtaki kepeği ve dökülmeyi engeller (Ayrıca bakınız: Zeytinyağı Mucizesi)






AYÇİÇEK YAĞI: Kokusuz bir öze sahip olan yağ, tereyağı, balsam, merhem yapıldığında veya yağ olarak saklanarak doğrudan cilde tatbik edildiğinde cildinizin nem ve yumuşaklığını muhafaza ederek kurumasını önler. Ayçiçeği yağı cildinizin güneşten zarar görmesini önlemeye yarayan bir antioksidan olan E vitamini yönünden zengindir. Masaj yağı olarak da kullanılabilir. Kozmetikte ve sabun yapımında sıklıkla kullanılır.



CEVİZ YAĞI: Gözaltı kırışıklıkları, göz çevresindeki koyu halkalar, saç bakımı, kirpik ve kaş bakımı, kirpikleri gürleştirme, genital siğil, guatr nodülleri, cilt lekeleri için kullanılması önerilir. Ceviz yağı saç bakımında kullanılır. Bronzlaşmak için cilde sürülerek güneşlenilir. Haricen sürülmesi romatizmal ağrılara iyi gelir. Kuru ciltleri besler ve yumuşatır. Nasırlarda kompres olarak kullanılır. Cildi nemlendirir ve elastikiyetini korur. Masaj yaparken yağ olarak kullanılır. Yıpranmış ciltlerde onarıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Ceviz yağı yüz lekelerine sürülüp masajla yedirilirse lekeleri önler.




MISIR VE MISIRÖZÜ YAĞI: Mısır taneleri A vitamini açısından zengin oluşu sebebiyle, cilt ve göz sağlığı için faydalıdır. Tüm cilt tüpleri için uygundur. Dinçlik veren yatıştırıcı özelliği vardır. Nemlendirici olarak da kullanılır.






SUSAM YAĞI: Nemlendirici ve koruyucu özellikleri ile cilt sağlığı için kullanılan doğal yağlar arasında yer almaktadır. Sedef ve egzama gibi kronik kuru cilde neden olan hastalıkların belirtilerinin azaltılmasında geleneksel olarak kullanılmaktadır. Cilt üzerinde kullanılan yağlar arasında en kolay nüfus edenlerden biri susam yağıdır. Gözeneklere hemen işler ve kısa sürede cildin nemlenerek yumuşamasını sağlar. Cildin yaşlanmasını engeller, cilde elastikiyet kazandırır.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder