Malzemeler (4 kişilik):
600 gram şerit şerit kesilmiş dana bonfile (strogonof bonfilenin şerit halinde kesilmiş haline deniliyor)
1 adet büyük kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı hardal
200 ml krema (marketlerde 200 ml'lik küçük kutularda satılıyor)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup ince ince piyazlık doğrayın.
Yarım çay bardağı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın.
Kızmış yağa piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek, soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
Soğanlar yumuşadığında şeritler halinde doğranmış bonfileyi katıp, et suyunu bırakıp çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin.
Et piştiğinde un katıp kavrulması için yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
2-3 dakika unlu olarak kavurduktan sonra salçayı ekleyin. Salçanın kokusu gidene kadar yine karıştırarak pişirin.
Salçanın ardından hardalı, kremayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da katıp tüm malzemenin eşit dağılması için pişirerek karıştırın. Bu şekilde kremanın da çiğliği gitmiş olacaktır.
Böylece böfstrogonof servise hazır. Yanında fırında biberiyeli patates sunmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder