15 Haziran 2014 Pazar

ZEYTİN EZMELİ YUFKA GEVREKLERİ


Malzemeler (56 adet):

1 adet yufka
2 yemek kaşığı dolusu zeytin ezmesi (isteğe göre siyah veya yeşil zeytin ezmesi)
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Yufkayı tezgaha yayıp ikiye bölün.


Bir kapta zeytin ezmesi, zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın.

Yufkanın yarısını tezgaha yayıp, hazırladığınız zeytin ezmeli karışımın yarısını elinizle ya da bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.

Bu aşamada yufkanın her tarafının zeytin ezmesiyle kaplanması önemli.


Sonrasında yufkanın bir kenarından tutup diğer kenarının üzerine doğru ikiye katlayın.

Katlanmış yufkanın üzerinde bir merdane ile fazla bastırmadan geçin ki içindeki hava kabarcıkları gitsin.

İkiye katladığınız yufkadan 1'er parmak kalınlığında çubuklar kesin. Bazı çubukların boyu çok uzun olacağından enlemesi ikiye bölün.

Diğer yufka yarısını da aynı şekilde hazırladıktan sonra tüm çubukları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika, yufka çubukları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Yanında zeytin kavurması sunmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder