Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Haziran 2014 Pazartesi
KAHVALTILIK ÇEMEN
Malzemeler (yarım kilo):
1 yemek kaşığı dolusu çemen tozu (aktarlarda bulunuyor)
1 tatlı kaşığı kimyon
20 diş sarımsak
1,5 su bardağı dolusu ceviz
4 yemek kaşığı acı biber salçası (Antep ya da Urfa biber salçası kullanmanızı tavsiye ederim. Yoksa tadı güzel olmuyor)
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Çok az tuz
Yapılışı:
Sarımsakların kabuğunu soyup, çok az tuzla havanda tamamen sulanana ve iri parça kalmayana kadar dövün.
Cevizleri mutfak robotunda çekin, hafif dişe gelmesi lazım. Bu nedenle un haline getirmeyin.
Sonrasında malzemeler listesinde yazan tüm malzemeyi, dövülmüş sarımsakları ve çekilmiş cevizleri bir kapta iyice karıştırın. Tüm malzemenin eşit dağılması ve karışımın macun kıvamına gelmesi gerekiyor.
Ardından bir kavanoza koyarak 1 hafta buzdolabında bekletin. Sonrasında arzu ederseniz ekmek dilimlerine sürerek kahvaltıda ya da çay saatinde yiyebilirsiniz.
Buzdolabında çok uzun süre dayanan bu tarifin yanına peynirli yumurta yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Not: Bu tarif tam olarak pastırmanın üzerine sürülen çemen değildir. Çünkü içinde yağ, ceviz gibi fazladan malzemeler bulunmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder