5 Haziran 2014 Perşembe

SİVİLCE İYİLEŞTİREN MASKE


Özellikle ergenlik döneminde sivilceler hem görüntü hem de acı vermesi açısından zorluk yaşatır. Öncelikle sivilceli bölgelerin günlük olarak, hatta sabah ve akşam çok iyi temizlenmesi gerekir (Bakınız: Cilt Nasıl Temizlenir?).

Bunun yanında yağlı, şekerli gıdalardan ve gazlı içeceklerden olabildiğince uzak kalmak doğru olur. Mümkünse kızartılarak tüketilen yiyecekler yenmemeli.

Son olarak tüm uzmanların da söylediği gibi, sivilcenin içindeki iltihabı boşaltmak gerektiğinde şunlar yapılmalı (çok gerekmedikçe lütfen sivilceleri sıkmayın):

* Eller çok iyi yıkanmalı, ardından derecesi yüksek bir kolonya sürerek ellerdeki tüm mikrobun ölmesi sağlanmalı,
* İki parça pamuk ya da gazlı bez alınarak sivilce bu bezlerle ya da pamukla sıkılmalı.
* Sivilcenin içindeki iltihap çıktıktan sonra mikrop kapmaması için bir kulak çubuğu biokadin gibi mikrop kırıcı bir sıvıya batırılarak boşaltılan kısmın üzerine sürülmeli.

Yukarıdaki maddelere ek olarak aşağıda sunduğum maskeyi cildinize haftada 2 defa uygulayarak sivilcelerin kurumasına ve yok olmasına yardımcı olabilirsiniz.



Malzemeler (1 kullanımlık):

6 adet yetişkin aspirini (efervesan tablet olmamalı, eczaneden normal aspirin isteyin)
1 limonun suyu
Yarım çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Aspirinleri havanda un haline gelene kadar dövün.

Aspirinler un haline geldiğinde karbonat ve limon suyuyla karıştırın (limon suyuyla karbonat biraraya geldiğinde hafifçe köpürür). Eğer limon suyu tüm malzemeyi ıslatacak kadar yeterli gelmezse biraz daha ekleyebilirsiniz.

Bu maskeyi sivilceli bölgeye, özellikle de sivilcelerin üzerine sürün.

Yaklaşık yarım saat cildinizde beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.

Güzel günler dilerim :o)


1 yorum: