Malzemeler (1 kişilik):
Yarım yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Üst malzemeleri:
1 yemek kaşığı dolusu ev yapımı ketçap (ev yapımı ketçap pizzaya çok yakışıyor)
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
İsteğe Bağlı Üst malzemeleri (Ben sadece 6 tanesini kullandım):
7 adet siyah zeytin
7 adet yeşil zeytin
1 adet sivri biber
Küçük boy yarım kırmızı soğan
4 adet mantar
Yarım yemek kaşığı haşlanmış mısır taneleri
1 adet domates
Bir tutam kekik
2 dilim salam
5 dilim sucuk
2 dilim pastırma
50 gram kavrulmuş kıyma
Yarım yemek kaşığı kapari
Çeşitli yeşillikler
Bunların dışında da arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz
Yapılışı:
Yarım yufkayı tezgaha yayın.
Düz bir servis tabağını yufkanın üzerine ters çevirerek kenarlarından bıçakla geçerek kesin ve bir daire çıkartın.
Kullandığınız düz tabaktan biraz daha küçük ve yuvarlak bir fırın kabına yarım yemek sıvı yağ dökerek, elinizle veya bir fırça yardımıyla kabın her tarafını yağlayın. Yağı kenarlara da sürmeyi unutmayın.
Yufkadan çıkarttığınız yuvarlak parçayı fırın kabının ortasına, kenarları yukarı kalkacak şekilde koyun.
Üzerine yarım yemek kaşığı sıvı yağı yine elinizle veya bir fırça yardımıyla yaydırın.
Kalan yufkanın iki kalın kenarından resimdeki gibi büyük üçgen şeklinde parçalar kesin.
Bu parçaları da fırın kabındaki yufkanın ortasına gelişi güzel koyun.
Tezgahınızda kalan yufka parçasının üzerine yine yarım yemek kaşığı sıvı yağı elinizle veya fırça yardımıyla yaydırın ve kenarlarından burarak simit şekli verin.
Bu parçayı da fırın kabındaki yufkanın kenarlarına koyup, en alttaki yuvarlak yufkanın kenarlarını üzerine doğru sarar gibi kapatın.
Yarım yemek kaşığı sıvı yağı yufkanın ortasına yaydırdıktan sonra üzerine bir yemek kaşığı ev yapımı ketçapı veya domates sosunu yaydırın.. Bunu yaparken kenarlara gelmemesine dikkat edin.
Bu aşamadan sonra arzu ettiğiniz üst malzemelerini pizzanın üzerine yerleştirin. Bu defa 1 yemek kaşığı sıvı yağı bu malzemelerin üzerine gezdirin. Sadece rendelenmiş taze kaşarı koymayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pizzanızın kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Yufka piştiğinde fırından çıkartıp rendelenmiş taze kaşarı da serpiştirin ve bu defa kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutun.
Ve yufkadan kolay pizzanız servise hazır. Üzerine istediğiniz baharatlardan veya zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Yanında semizotu sapı salatası sunmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Not: Eğer tarifte bahsedilen şekilde bir fırın kabınız yoksa yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisinde de yapmanız mümkün.
Bunun için ilk kestiğiniz yuvarlak yufkayı, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayıp üzerini yağlayın ve kenarlarından bir parmak boşluk kalacak şekilde orta yufkalarını yerleştirin.
Ardından yine simit şeklindeki yağlanmış parçayı kenarlarında boşluk olan yufkanın kenar kısımlarının üzerine koyup, kenarlarından açılmayacak şekilde sarın.
Devamını tarifte yazdığı gibi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder