22 Haziran 2014 Pazar

ÇALIŞANLAR İÇİN PRATİK YEMEK ÖNERİLERİ


Dünkü yazımda çalışanlar kişiler için yemek yapmayı kolaylaştıran öneriler yazmıştım. Bugün ise bu önerilerden yola çıkarak, hızlıca yapabileceğiniz yemeklere örnekler vermeye çalışacağım.

Umarım işinize yarar :o)

Kıymalı Bezelye: Tencereye sıvı yağı koyup kızdırın. Dondurucudan yemeklik doğranmış soğanların bir kısmını alın ve kızgın yağa ekleyin. Soğanlar pişince arzu ettiğiniz miktarda domates salçasından, kavanozlara hazırlayıp koyduğunuz domatesten, yine dondurucunuzdaki haşlanmış bezelyeden ve buzdolabındaki kavrulmuş kıymadan ekleyin. Biraz da su ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakikada yemeğiniz hazır :o) (Ayrıca bakınız: Kıymalı Bezelye)



Etli Nohut: Aynı kıymalı bezelye gibi hazırlıkları yapıp bezelye yerine yerine haşlanmış nohutu, kavrulmuş kıyma yerine de kavurma etten katın. Suyunu da ekleyip biraz kaynatın. Yemek hazııııııırrr :o)

Kavurmalı Pilav: Pilavı normal ölçülerinizde yaparken kaynar suyu eklediğiniz anda, buzdolabındaki kavurma etinizden de bir miktar ekleyip sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip demlendiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Menemen: Sivri biberleri doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Kızgın yağa dondurucudan aldığınız yemeklik doğranmış soğanları, soğanlar pişince de biberleri ekleyin. Biberler yumuşadığında önceden kavanoza hazırladığınız domateslerden katın. Sebzeleri biraz karıştırıp yumurta kırın. Yumurta pişince servis yapabilirsiniz.

Kıymalı börek ve Ispanaklı Börek: Dondurucuda pişirmeden sakladığınız börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bir yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Börekler çıtır çıtır ve taze olacaktır :o) (Ayrıca bakınız: Kıymalı Börek, Ispanaklı Börek)

Papaz Yahnisi: Tencereye sıvı yağı koyup, yağ kızdığında önceden kabuğunu soyup derin dondurucuya koyduğunuz arpacık soğanlardan ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında kavurma etten ve tarifteki baharatlardan ekleyebilirsiniz. Böylece 10 dakikada harika bir ana yemek hazırlamış olursunuz :o) (Ayrıca bakınız: Papaz Yahnisi)

Kıymalı Makarna: Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Kızmış yağa dondurucudaki yemeklik doğranmış soğandan ekleyin. Soğan piştiğinde buzdolabındaki kavrulmuş kıymadan koyun. Arzu ederseniz bir miktar da kavanozdaki domateslerden ekleyebilirsiniz. Makarnayı haşladıktan sonra, kıymalı harçla birleştirin. Ve kıymalı makarnanız hazır :o)

Yufkadan Kolay Pizza: Tarifte anlatığım şekilde yufkayı hazırlayıp, domates sosu olarak biraz ketçap ya da salça yaydırın. Üzerine dondurucudan alacağınız yemeklik doğranmış soğan, kavrulmuş et ya da kıyma, kavanozdaki domatesten bir - iki kaşık ve başka arzu ettiğiniz gıdalardan koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yufkanın kenarları kızarana kadar pişirin. Piştiğinde taze kaşardan gelişi güzel dilimler kesip üzerine koyun ve kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutun. Harika bir pizzaya kimse hayır demeyecektir :o) (Tarif için tıklayınız: Yufkadan Kolay Pizza)

Tabi ki pratik yemekler bunlarla sınırlı değil. Yukarıda saydıklarım sadece bu yazıyı yazarken bir çırpıda aklıma gelenler. Eminim sizler benden daha yaratıcı olacak ve önceden hazırlayıp buzdolabında ve derin dondurucuda sakladığınız yiyeceklerle, daha çeşitli yemekler yapabileceksiniz.

Bu arada şu yemeklere de göz atmanızı tavsiye ederim:
Domatesli Tembel Köftesi
Sebzeli Antrikot
Domatesli Tembel Patatesi

Ayrıca bakınız: Çalışanlar İçin Yemek Yapmayı Kolaylaştıran Öneriler

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder