Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
6 Haziran 2014 Cuma
EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler (4 kişilik):
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam nane
Bir tutam pul biber (veya tatlı toz biber)
6 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup küçük küçük yemeklik doğrayın.
Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup, kızması için biraz pişirin.
Yağ kızdığında doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
Soğanlar yumuşadığında salçayı ve unu ekleyerek 2-3 dakika da bu şekilde karıştırarak kavurun.
Ardından mercimek, bulgur ve pirinci katıp üzerine 6 su bardağı kaynar suyu dökün. Biraz karıştırıp kapağını kapatın ve kısık ateşte tüm bakliyatlar yumuşayıp iyice açılana kadar pişirin.
Bakliyatlar piştiğinde ateşi söndürüp tuz, nane ve pul biberi (ya da tatlı toz biberi) katıp karıştırın ve servis tabaklarına alın.
En sevilen çorbalardan olan ezogelin çorbasının ardından tepsi kebabı sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Kullandığınız çay bardağının büyüklüğüne göre su miktarı biraz değişiklik gösterebilir. Eğer çorba çok yoğunlaşırsa bir miktar daha kaynar su ekleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder