22 Haziran 2014 Pazar

SHEPERD'S PİE (İNGİLİZ ÇOBAN TARTI)


Malzemeler (2 kişilik):

200 gram koyun kıyması
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla haşlanmış bezelye
1 adet havuç
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı dolusu sütlü püre (tarif için lütfen tıklayınız: Sütlü Püre)
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1/3 çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup küçük küçük yemeklik doğrayın.


Havucun üst kısmını sebze soyucu ile kazıyıp, rendeleyin.

Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin.

Sarımsağı da olabildiğince küçük doğrayın.

Bir tavaya sıvı yağı koyup kıymayı kavurun (bakınız: Kıyma Kavurmanın Püf Noktaları)

Kıyma kavrulduğunda doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyerek, soğanlar yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.

Soğanlar yumuşadığında rendelenmiş havuçları ve domates salçasını da katın ve yine karıştırarak havucun pörsümesini sağlayın.

Havuç da yumuşadığında rendelenmiş domates ve haşlanmış bezelyeyi katıp, bir defa fokurdadıktan sonra altını kapatın. Ocağı söndürür söndürmez içine tuz, karabiber ve kimyon katın.

Bir fırın kabına, pişirdiğiniz kıymalı harcı dümdüz yayın.


Üzerine 4 yemek kaşığı sütlü püreyi yavaşça yaydırın.


En üste de rendelenmiş kaşar peynirini koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyip hafifçe üzeri kızarana kadar pişirin.



Normalde ingiliz yemeklerini çok sevmem, zaten geniş bir mutfakları yoktur. Ancak bu tarif bizlerin ağız tadına da gerçekten çok uygun. Özellikle çocuklar pizza gibi olmasından dolayı bu tarife  bayılıyorlar.

Yanında zeytinyağlı pırasa gibi hafif bir sebze yemeği yapmanızı öneririm.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder