27 Haziran 2014 Cuma

SAÇ RENGİ AÇMANIN EN SAĞLIKLI YOLU


Yaz mevsiminin gelmesiyle kimileri sahil kenarlarına, kimileri memleketlerine gitmeye başladı. Benim gibi henüz bir yere gidemeyenler ise tatil zamanının gelmesini iple çeker oldu :o)

Neyse bugünkü yazım zaten tatille alakalı değil, sanırım tatile gidemediğim için içimi dökmek istedim :o) Bugünkü tarifimi belki birçoğunuz biliyorsunuzdur. Ama bloğumu gençlerin okuduğunu da düşünerek yazdığımdan, tüm denenmiş ve etkili tarifleri listeliyorum.

Irk olarak genelde koyu renk saçlara sahibizdir ama, birçok kişi açık renge imrenerek saçlarını çeşitli işlemlere maruz bırakır ve yıpratmak uğruna renk açar. Bugünkü tarifimle saç rengini sağlıklı bir şekilde birkaç ton açabilirsiniz.

Malzemeler:



250 gram kurutulmuş papatya (aktarlarda kolaylıkla bulunuyor)
2 yemek kaşığı kurutulmuş ıhlamur
Bir limonun kabukları (sadece kabuk kısmını kullanın, rendeleyerek kullanılabilir)
1,5 litre kaynar su

Yapılışı:

Papatyaları, ıhlamurları ve limon kabuklarını kaynar suyun içine atıp, çok kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Kaynama esnasında kapağı kapalı olmalı.

Yeterli süre kaynadığında altını kapatıp papatyaları, ıhlamurları ve limon kabuklarını içinden çıkartmadan soğuması için bir kenarda bekletin.

Oda sıcaklığına geldiğinde papatya suyunu süzerek cam bir şişeye ya da kavanoza doldurun.

Güneşin altında (deniz kenarı, balkon, teras vs olabilir) papatya suyunu saçınıza sürerek, sürekli tarayın (taramak saçın rengini eşit açmak için önemli. Bu nedenle arada başınızı öne eğerek de tarayın). Zaten bu sıcaklarda saçınız çok hızlı kuruyacaktır.

Bu işlemi 1 ay boyunca her gün yaptığınızda saçınızın renginin epey açıldığını göreceksiniz (papatya suyu kimyasal maddeler gibi saçınızı ilk sürüşte hemen tonlarca açmaz. Bu nedenle "ilk gün sürdüm bir şey olmadı" gibi bir düşünceye kapılmayın. Sonuçta bu bir kimyasal değil, saçın renginin hızlı açılması zarar gördüğü anlamına gelir).

Aynı formülü kışın da uygulayabilirsiniz. Tabi ki kışın güneşin etkilerinden faydalanmak neredeyse imkansız hale geldiğinden papatya suyu sürdüğünüz ıslak saçınızı fön makinesi ile kurutabilirsiniz. Güneş kadar olmasa da etkisini gösterecektir.

Aynı zamanda papatya suyu saç için çok besleyicidir, bunun etkilerinden de faydalanmış olacaksınız.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder