Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
15 Nisan 2014 Salı
ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA
Malzemeler (6 kişilik):
Yarım kilo taze iç bakla
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
1/3 demet dereotu
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Baklaları yıkayın.
Dereotlarının yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın.
Kıyılmış dereotu hariç tüm malzemeyi (doğranmış soğan, baklalar, su, zeytinyağı, limon suyu, şeker ve tuz) tencereye koyup kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak tüm suyunu çekene kadar pişirin.
Tüm suyu çektiğinde ateşi söndürüp tencerenin içinde ılınana kadar bekletin.
Ilındığında servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin.
Çökertme Kebabı gibi bir et yemeğinin yanına çok yakışacaktır.
Afiyet olsun :o)
Not: Zeytinyağlı iç baklayla 4'e bölünmüş enginarlar da pişirdiğim oluyor. İkisinin lezzeti birbirine karışınca tadı nefis :o) Enginar ekleyeceksiniz su, tuz ve şeker miktarını arttırmanız gerekir.
Zeytinyağlı bakla (hem iç bakla hem de taze bakla) diğer zeytinyağlılara göre biraz daha fazla zeytinyağı ister. Aklınızda bulunsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder