26 Nisan 2014 Cumartesi

DOĞAL YÖNTEMLE TIKALI BURUN NASIL AÇILIR?


Tıkalı burun delikleri ya da burun tıkanıklığı hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Hatta nefes alma işlemini ağzımızdan yapmaya başladığımızda bu defa da boğazımız kurur ve öksürük krizine tutuluruz ve nefes alamama şikayetimiz olur. Bunların dışında yine burun tıkanıklığına bağlı olarak gece uyumama ve uyku sorunu da yaşanabilir.

"Burun neden tıkanır?" sorusunun cevabı ise birkaç tanedir: Alerjik olunması, kilo sorunu yaşanması, soğuk algınlığının olması...

Burun tıkanıklığını gideren çözüm aslında çok basittir. Evinizde yapabileceğiniz bu yöntemle tıkalı burun deliklerinizi kolaylıkla açabilirsiniz. Tuzlu su ile burun açma yöntemi, püf noktaları ve ölçüsü şöyle:


Malzemeler (Bir kullanımlık):

Yarım litre kaynar su
5 çay kaşığı karbonat
5 çay kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:

Bir kapta tüm malzemeyi tuz ve karbonat tamamen eriyene kadar karıştırın.


Karışım oda sıcaklığına geldiğinde büyükçe bir şırıngayı bu suya batırarak (eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz) içine doldurun. Şırınganın sivri iğnesini kesinlikle kullanmayın. Sadece plastik şırınga kısmını kullanmanız gerekiyor.


Lavaboya doğru eğilip şırınganın ucunu bir burun deliğinize doğru hafifçe sokun ve içindeki suyu burun deliğinize sıkın.

Şırıngadan çıkan su burun deliğinizden girip diğer burun deliğinizden çıkacak. Suyu sıkma esnasında ağzınızı hava alabilmek için açık tutun. Bu işlemi hazırladığınız suyun yarısını bitirene kadar kullanın.

Hazırladığınız su yarısına kadar azaldığında diğer yarısını da öteki burun deliğiniz için kullanın.

Deniz suyu gibi tamamen doğal olan bu yöntem, burun deliklerinizin temizlenerek açılmasını ve daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır.

Sağlıklı günler dilerim :o)


2 yorum:

  1. Bunun için netipot u öneririm sinüzit ve burun tıkanıklığı tedavisi için bire bir.

    YanıtlaSil