5 Nisan 2014 Cumartesi

MİNESTRONE ÇORBASI (İTALYAN SEBZE ÇORBASI)


Malzemeler (6 kişilik):

1 adet kabak
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet kereviz sapı
1 kök ıspanak (sapları ve yapraklarıyla beraber)
1 adet büyük kuru soğan
1 adet büyük domates
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
4 su bardağı dolusu et veya tavuk suyu (vegan beslenme tarzına sahipseniz sade su da kullanabilirsiniz)
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı dolusu domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)

Yapılışı:

Sebze soyucu ile havucun üstünü soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Kapya biberi uzunlamasına ikiye bölüp, iç çekirdeklerini çıkartın ve küçük küpler halinde kesin.


Soğanın kabuğunu soyup çok küçük yemeklik doğrayın.

Kereviz saplarını ince ince kesin.

Domatesi 4'e bölüp iç çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.

Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra hem saplarını hem de yapraklarını ince ince kıyın.

Kabağı uzunlamasına ikiye bölüp, iç çekirdeklerini bir çay kaşığı ile kazıyarak temizleyin. Çekirdeksiz kalan dış bölümü küçük küpler halinde doğrayın.

Sebze soyucu ile patatesin kabuğunu kesip küçük küpler halinde doğrayın.

Doğradığınız malzemeleri karıştırmayın, ayrı ayrı kaplarda muhafaza edin (sebzelerin bir kısmını büyükçe bir tabağa karışmayacak şekilde dizdim).


Tencerede sıvı yağı kızdırıp ilk olarak havuçları atın. Havuçlar renk değiştirmeye başladığında patates ve soğanı ekleyin.

Soğan yumuşarken salçayı ekleyip eşit dağılması için karıştırın. Ardından kereviz saplarını koyun ve yine karıştırın.

Kereviz saplarını da birkaç dakika kavurduktan sonra bezelye, doğranmış domates, kapya biber ve kabakları ilave edin. Hiç bekletmeden tavuk veya et suyunu ve tuzu da koyun. Kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Tüm sebzeler yumuşadığında doğranmış ıspanakları da katıp 2-3 dakika karıştırın ve ateşin altını kapatın.

Çorbanızın üzerine sarımsaklı kruton ekmekler koyarak da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Not: Bir defasında Sicilya'lı bir ailenin evine yemeğe gitmiştim. Bu çorbaya kalamata zeytin de koymuşlardı ve çok beğenmiştim. Onların ailelerinde bu çorbaya mutlaka zeytin konulduğunu açıklamışlardı. Orijinal tarifinde olmasa da kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun için 10 adet kalamata zeytini ikiye bölüp çekirdeğini çıkartın ve ikiye bölünmüş haliyle çorbanıza katın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder