25 Nisan 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzemeler (2 kişilik):

100 bakla
Yarım küçük kuru soğan
1 adet kesme şeker
Bir tutam tuz
1,5 çay bardağı kaynar su
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı un
Yarım limonun suyu
2 su bardağı soğuk su
2 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu

Yapılışı:

Yarım limon suyunu ve 2 bardak soğuk suyu bir kapta karıştırın.

Baklaların başlarını küçük kesip, enlemesine 3-4 parçaya bölün ve limonlu suya koyarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar bekletin.

Soğanın kabuğunu soyup küçük küçük yemeklik doğrayın.

Tencerenin içine zeytinyağını koyup biraz kızdırın. Yağ ısındığında doğranmış soğanları, sudan çıkarttığınız baklaları, tuzu ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak baklalar biraz renk değiştirip yumuşayana kadar pişirin.

Baklalar yumuşadığında unu ve 1 çay bardağı kaynar suyu katıp biraz karıştırın ve yine kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Baklaların suyu çekmesi gerekiyor.

Baklalar tüm suyu çektiğinde altını kapatıp ılınması için bekletin.

Ilınan baklaları servis tabağına alıp üzerine dereotu serpin.

Zeytinyağlı bakla genelde yoğurtla yendiğinden sofranızda ev yapımı yoğurt da bulundurmanızı tavsiye ederim (Bakınız: Yoğurt Nasıl Yapılır?).

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder