12 Nisan 2014 Cumartesi

KABAK TATLISI


Malzemeler (8 kişilik):

1 kilo temizlenip, dilimlenmiş balkabağı
6 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi

Yapılışı:

Tatlıyı pişireceğiniz günün bir gece öncesinden, tencereye tüm kabakları ve bütün toz şekeri koyup kapağını kapatın ve hiç pişirmeden ertesi güne kadar bu şekilde bekletin.


Ertesi gün kabakların su saldığını görecekseniz.

Kabakları saldığı suyla beraber kısık ateşte yumuşayana kadar, tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Pişmesine yaklaşık 5 dakika kala tencerenin ağzını açıp bu şekilde pişirin (böyle yaptığınızda kabaklar cam gibi parlıyor ve soluk bir renge bürünmüyor).

Pişen kabakları tencereden alıp bir borcama yerleştirin ve üzerine de tenceredeki suyu gezdirin.

Fırının ızgara kısmını yakıp kabakların üzerinde küçük yanıklar olana kadar pişirin.

Yeterli miktarda piştiğinde fırından çıkartıp ılınması için bir kenarda bekletin.

Ilındığında üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin ve servis tabaklarına alın.

Bu tarzdaki tatlıları seviyorsanız ayva tatlısı yapmanızı da öneririm.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder