19 Nisan 2014 Cumartesi

FIRINDA KREMALI PATATES


Malzemeler (6 kişilik):

4 adet patates
300 ml krema
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı dolusu taze kaşar rendesi
İki tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske toz muskat (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Patateslerin kabuğunu soyup yarım santim inceliğinde doğrayın. Doğranmış patatesleri suya koyarak bekletin ki kararmasınlar.


Sütün tamamını bir tencereye koyup bir tutam tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynamış süte patates dilimlerini atıp, 10 dakika haşlayın (Patatesler çok yumuşamamalı, sadece biraz haşlanmış olmalı).

Patateslerin haşlanması için yeterli süre geçtiğinde, sütün içinden delikli kevgire alın ve sütünün süzülmesini sağlayın (delikli kevgire çok yavaş alın ki patatesler zedelenmesin).

Bir kapta krema, 1 su bardağı taze kaşar rendesi, bir tutam tuz, karabiber ve muskatı karıştırın.

Süzülmüş patatesleri kremalı karışımın içine atıp hepsinin bu sosa bulanmasını sağlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz bir borcama (yağlı kağıt sermezseniz, sonrasında borcamı yıkamak zor olacaktır), patatesleri biraz üstüste gelecek şekilde dizin.


Tüm patatesleri dizdikten sonra artan kremalı sosu patateslerin üzerine gezdirin.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Üzeri hafifçe kızardığında fırından çıkartıp yarım su bardağı kaşarı da üzerine serpiştirin ve bu defa kaşar kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Üzeri kızardığında borcamı fırından çıkartıp servis tabaklarına koyabilirsiniz.

Kağıtta çipura gibi bir balık yemeğinin yanında da sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder