2 Nisan 2014 Çarşamba

YÜZÜMÜZE KOLAY VE HIZLI SABAH BAKIMI


Sabahları uyandığımızda yüzümüz çoğunlukla şişmiş olur. Tabi ki bunun yediğimiz gıdalardan kaynaklanan sebepleri de olabilir. Özellikle bir gece öncesinde çok tuzlu yemiş olmak en büyük faktörlerdendir.

Aynı zamanda sadece uykuya bağlı yüz mahmurluğu ve şişkinliği de olabilir. Eğer sorununuz yediğiniz gıdalardan kaynaklanmıyorsa, bunu gidermek ve yüzümüze canlı, ışıltılı bir hava vermek oldukça kolay. Hatta bu yöntemi yüzünüz şişkin olmasa bile her sabah yaparsanız cildin daha gergin olduğunu hissedeceksiniz.

Birçoğunuzun da bildiği gibi sıcak hava ve güneş cildin daha çabuk kırışmasına ve yaşlanmasına sebep olur. İşte bu nedenle havanın yaz - kış soğuk olduğu kuzey ülkelerinde insanların ciltleri daha gergin kalır ve yaşlanma güney ülkelerine göre daha geç yaşanır.

Basit bir uygulamayla siz de her sabah güne cildinize soğuk kompres yaparak başlayabilirsiniz.

Bir gece önce, yüzünüzden biraz daha büyük bir havluyu ıslatıp suyunu iyice sıkın ve buzdolabınızın dondurucu kısmına koyun. Havlunun suyunu çok iyi sıktığınızdan emin olun.

Ertesi sabah uyandığınızda havluyu alıp yüzünüze kapatın ve havlu ılınana kadar (10 dakika yeterli oluyor) yüzünüzde bekletin (arzu ederseniz havluyu bir gece önce buzluğa koymadan önce içine sevdiğiniz bir kokunun yağından 2-3 damla da damlatabilirsiniz. Ben yasemin yağı damlatmayı tercih ediyorum. Böylece havlu yüzünüzdeyken bu kokuyu da soluyacağınızdan, ruhunuzu da pozitif olarak güne hazırlamış olursunuz).

Havluyu ertesi gün tekrar kullanmak üzere yine buzluğa koyabilirsiniz.

Havlu buzluğa ıslak konulduğundan, ertesi gün elinize aldığınızda kaskatı olduğunu göreceksiniz. Merak etmeyin çok kısa sürede çözülüyor. Katı haliyle yüzünüze koyup bekletebilirsiniz.

Soğuk havluyla cildinizi güne hazırladıktan sonra, cilt temizliğinizi yapıp hücre yenileyici gündüz bakım kreminizi sürebilirsiniz :o)

Küçük bir not eklemek istiyorum... Yüzünüze kesinlikle direk buz küpü değdirmeyin. Çünkü buz cildin yanmasına sebep olur. Bu nedenle soğuk havlunun cilde konması yeterlidir.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder