20 Nisan 2014 Pazar

DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler (8 kişilik):

300 gram parça koyun eti
1 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
9 su bardağı su
4 yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir tutam pul biber
8 yemek kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı kruton ekmek

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyun ve ortadan 2'ye bölün (sadece 2'ye bölmeniz yeterli doğramayın).


Havucun üzerini sebze soyucu ile kazıyıp gelişi güzel 4 parçaya bölün.

Kereviz saplarını da ortadan 2'ye bölün.

Tencerenin içine etleri, suyu, soğanı, havucu, kereviz saplarını, defne yapraklarını, bir tutam tuzu ve bir fiske karabiberi katıp orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Etler yumuşadığında suyun içinden tüm sebzeleri ve etleri delikli bir kepçeyle alın (defne yapraklarını da almayı unutmayın). Sudan çıkarttığınız sebzeleri bu yemekte kullanamayacaksınız. Arzu ederseniz saklayıp minestrone çorbası gibi bir yemekte kullanabilirsiniz.

Pişmiş etleri elinizle ince lifler olacak şekilde didikleyin.

Bir kabın içerisine unun tamamını koyup, üzerine 1 su bardağı etin piştiği sudan ekleyin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.

Çırptınız unlu suyu, lifler halindeki etlerle birlikte tencerenin içindeki suya katın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar harlı ateşte pişirin.

Çorba koyulaştığında bir kapta yumurta sarısını ve limon suyunu çırpıp çok yavaş bir şekilde çorbaya ekleyin. Bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin ki yumurta pişmesin.

Bir taşım fokurdadığında çorbanın altını kapatın.

Bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı bir kez fokurdadığında (tereyağ çok çabuk yanacağından bir kez fokurdaması yeterli gelecektir), tavanın altını söndürüp pul biber katın.

Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine pul biberli yağ gezdirin.

En son her tabağa bir yemek kaşığı dolusu kruton ekmek koyun.

Unlu çorbaları seviyorsanız sarımsaklı un çorbası tarifine de bakmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder