Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
20 Nisan 2014 Pazar
İSTAVRİT TAVA
Malzemeler (4 kişilik):
1,5 kilo temizlenmiş istavrit (balıkçınızdan temizlemesini rica edebilirsiniz)
1,5 su bardağı dolusu un
Bir tutam tuz
Kızartmalık yağ
Yapılışı:
İstavritleri güzelce yıkayıp temiz bir peçete ile kurulayın.
Unu ve tuzu genişçe bir kapta (veya bir gazete kağıdının üzerinde) karıştırın.
Yağı kızdırın (yağın kızgınlığını kontrol etmek için çok az un serpin, kızarma başladıysa hazır demektir).
Balıkları önce unlu karışıma ardından kızgın yağa bırakın.
Püf noktaları şöyle: Unlanmış balıkların ununu çok iyi silkeleyin, üzerinde katman halinde un kalmasın.
Ayrıca yağa balıkları sıkışık bir şekilde koymayın. Azar azar partiler halinde kızartın. Balıklar yağın içerisinde hareket edebilsin.
Balık çok çabuk pişen bir gıda olduğundan, rengi altın sarısına döner dönmez yağdan çıkartıp temiz bir peçetenin üzerine koyun ki fazla yağı süzülsün.
Balık yemeklerinin yanına soğan salatası çok yakışır.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder