20 Nisan 2014 Pazar

İSTAVRİT TAVA


Malzemeler (4 kişilik):

1,5 kilo temizlenmiş istavrit (balıkçınızdan temizlemesini rica edebilirsiniz)
1,5 su bardağı dolusu un
Bir tutam tuz
Kızartmalık yağ

Yapılışı:

İstavritleri güzelce yıkayıp temiz bir peçete ile kurulayın.




Unu ve tuzu genişçe bir kapta (veya bir gazete kağıdının üzerinde) karıştırın.

Yağı kızdırın (yağın kızgınlığını kontrol etmek için çok az un serpin, kızarma başladıysa hazır demektir).

Balıkları önce unlu karışıma ardından kızgın yağa bırakın.

Püf noktaları şöyle: Unlanmış balıkların ununu çok iyi silkeleyin, üzerinde katman halinde un kalmasın.



Ayrıca yağa balıkları sıkışık bir şekilde koymayın. Azar azar partiler halinde kızartın. Balıklar yağın içerisinde hareket edebilsin.

Balık çok çabuk pişen bir gıda olduğundan, rengi altın sarısına döner dönmez yağdan çıkartıp temiz bir peçetenin üzerine koyun ki fazla yağı süzülsün.

Balık yemeklerinin yanına soğan salatası çok yakışır.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder