Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
6 Nisan 2014 Pazar
YOĞURTLU HAVUÇ MEZESİ (HAVUÇ KAVURMA)
Malzemeler (4 kişilik):
3 adet havuç
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı. Eğer mayonez koymak istemiyorsanız yoğurt miktarını 4 yemek kaşığı olarak değiştirebilirsiniz)
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağı (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Sebze soyucu ile havuçların üst kabuğunu soyup rendeleyin.
Teflon bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Yağ kızdığında rendelenmiş havuçları ekleyip, sürekli karıştırarak kavurun.
Havuçlar kavrulduğunda renkleri biraz açılacaktır. Kavrulduğu zaman ocağı söndürüp ılınmaya bırakın.
Sarımsakların kabuklarını soyup bir tutam tuz ile iyice su salıp yumuşayana kadar dövün.
Dövülmüş sarımsakları 3 yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı mayonez ile karıştırın.
Kavrulmuş havuçlar ılındığında (eğer soğumadan yoğurtla birleştirirseniz, yoğurt kesilebilir. Bu nedenle soğumasını bekleyin), yoğurtla karıştırın.
Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Öncesinde şafak çorbası sunmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder