Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
24 Nisan 2014 Perşembe
PIRASA KÖFTESİ
Malzemeler (10 kişilik):
1,5 kilo pırasa
Yarım kilo dana kıyma
2 yumurta
Bir su bardağı un
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Kızartmalık yağ
Yapılışı:
Pırasaları iyice yıkadıktan sonra olabildiğince ince kıyın.
Bir tencereye pırasaların üzerini geçecek kadar su koyup, kıyılmış pırasaları yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlandığında bir kevgirle suyun içinden alıp suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletin (Pırasaları haşladığınız suyu dökmeyin. Bu suyla enginar çorbası yapabilirsiniz).
Bir kaba kıymayı, suyu süzülmüş pırasaları (Pırasanın suyunu süzmek için sıkmayın, sadece bir müddet suyunun süzülmesini bekleyin), 1 yumurtayı, bir tutam tuzu ve karabiberi koyup, tüm malzemeler eşit dağılana kadar yoğurun.
Yoğrulmş kıymadan kayısı büyüklüğünde parçalar kopartarak köfte şekli verin.
Elinizde kalan diğer yumurtayı bir kaba kırıp çırpın.
Unu da yayvanca başka bir kaba koyun.
Kızartmalık yağı kızdırın. Yağın kızdığını anlamak için çok az un serperek kontrol edebilirsiniz.
Köfteleri önce una ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp her iki yüzü de kızarana kadar kızartın (Köfteleri unladığınızda fazla ununun gitmesi için hafifçe silkeleyin).
Kızarmış köfteleri yağının süzülmesi için temiz bir peçeteye çıkartın.
Öncesinde enginar çorbası, yanında da fırında kremalı patates sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Pırasa köftesinin kıyması önceden kavrularak yapıldığı da oluyor. Ancak bu şekilde daha sert köfteler elde ediyorsunuz. Yine de arzu ederseniz önceden kıymayı yarım çay bardağı sıvı yağda kavurup, sonrasında yoğurma işlemine geçebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder