3 Nisan 2014 Perşembe

TAVADA KOKOREÇ KAVURMA


Malzemeler (3 kişilik):

Yarım kilo dilimlenmiş sarma kuzu kokoreç (carrefour, migros gibi büyük marketlerde bulunuyor)
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 bardak süt
Bir tatlı kaşığı dolusu kekik
Bir tatlı kaşığı dolusu pul biber
Bir tutam kimyon
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Temizlenmiş dilim kokoreçleri bir kaba koyup üzerine bir bardak sütü ekleyin. Hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekletin. Bu şekilde kokoreçler yumuşayacaktır.

Yeterli süre geçtiğinde kokoreçleri sütten çıkartıp temiz peçetelerle kurulayın. Peçeteler yapışır gibi oluyor ama kolaylıkla da çıkıyor :o)

Kurulanmış kokoreçleri elinizden geldiğince küçük parçalara bölün.

Yağsız tavayı kızdırıp kokoreçleri koyun ve ara sıra karıştırarak orta hararetli ateşte pişirin.

Biberleri yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Tavada pişen kokoreçler epey su salacak, pişirmeye devam ettiğinizde de bu suyu çekecektir. Ancak kokoreç çok yağlı bir gıda olduğundan epey de yağ bırakacaktır. Benim gibi fazla yağdan hoşlanmıyorsanız bu yağı biraz dökebilirsiniz. Tercih size kalmış.

Kokoreçler suyunu çekip tavada çıtırdamaya ve bazıları mısır patlağı gibi ses çıkartmaya başladığında biberleri ve domatesleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.

Sebzeler yumuşadığında ateşi söndürüp kekik, pul biber, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.

Arzu ederseniz ekmek arasına koyup ayranla beraber tüketebilirsiniz.

Benim en sevdiğim tariflerden biri olan ve diyet yapanların bile severek tüketebilecekleri tavuk kokoreçi denemenizi mutlaka öneririm, ismi sizi yanıltmasın tavuğun göğsüyle yapılıyor :o)

Eğer sakatatları seviyorsanız arnavut ciğeri de yapabilirsiniz...

Afiyet olsun :o)

Not: Kokoreç pişirmek evi çok fazla kokutur. Bu nedenle pişirme esnasında varsa aspiratörü en kuvvetli derecesinde çalıştırıp pencereleri de açık tutun.

Ayrıca kokoreç pişme esnasında yazıda da belirttiğim gibi mısır patlağı gibi sıçrar. Bu nedenle kokoreç pişirecekseniz evi çok iyi temizlemeye de hazır olun :o)

Pişirme işleminden sonra bir cezvede sirke, su ve karbonat karışımını sürekli kaynatarak da kalan kokuyu yok etmeye çalışabilirsiniz.

Tüm bu zahmetlere girmek istemiyorsanız, kokoreçi dışarda ustasından yemenizi tavsiye ederim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder