* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için, 2 kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun ve 1 saat buzdolabında bekletin.
* Yaptığınız reçelin çabuk şekerlenmesini istemiyorsanız, kullandığınız limon suyunu ateşten almanıza yakın koyun. Aksi takdirde önceden ilave edilen limon suyu, reçelin rengini ve kıvamını koyulaştırır.
* Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap koyun.
* Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bol suyla durulayın.
* Balık kızartma yağının içine kırmızı pul biber serperseniz hem balığa değişik bir lezzet vermiş, hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz.
* Sütü kaynatmadan önce tencerenin içini buz ile ovalarsanız, sütün tortusunun tencereye yapışmasını önlemiş olursunuz.
* Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.
* Ağız kokusunu gidermek için öğütülmemiş kahve çekirdeği çiğneyin.
* Buzlukta 10 dakika bekletilen peynir daha kolay rendelenecektir.
* Evdeki karıncaları yok etmek için karıncaların yoğun bulunduğu bölgeye bir miktar kahve koyarsanız, karıncalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
* Sosislerin patlamasını önlemek için, fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
* Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin.
* Ekmeklerinizin küflenmemesi için, ekmek kutusuna bir miktar tuz koyabilirsiniz.
* Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.
* Pastaların daha gevrek olması için çok az miktarda sirke koyun.
* Patatesin filizlenmemesi için, patateslerin arasına yeşil elmalar koyun. Belli bir süre sonra patateste oluşan filizlenmeyi ve bozulmalarını engelleyecektir. Bu şekilde saklanan patatesler uzun süre bozulmadan muhafıza edilir.
* Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir yemek kaşığı karbonat ile bir çay bardağı sirke koyup çalkalayın. Tertemiz olacaktır.
* Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birini de sıcak suyla doldurup sıkı sıkı sallayın.
Pratik Mutfak Bilgileri 1 için lütfen tıklayınız: Pratik Mutfak Bilgileri 1
Kolay gelsin :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder