29 Nisan 2014 Salı

PRATİK MUTFAK BİLGİLERİ 2


* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için, 2 kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun ve 1 saat buzdolabında bekletin.


* Yaptığınız reçelin çabuk şekerlenmesini istemiyorsanız, kullandığınız limon suyunu ateşten almanıza yakın koyun. Aksi takdirde önceden ilave edilen limon suyu, reçelin rengini ve kıvamını koyulaştırır. 

* Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap koyun.

* Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bol suyla durulayın.

* Balık kızartma yağının içine kırmızı pul biber serperseniz hem balığa değişik bir lezzet vermiş, hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz.

* Sütü kaynatmadan önce tencerenin içini buz ile ovalarsanız, sütün tortusunun tencereye yapışmasını önlemiş olursunuz.

* Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.

* Ağız kokusunu gidermek için öğütülmemiş kahve çekirdeği çiğneyin.

* Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını gidermek için, yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, daha sonra soğumaya bırakın.

* Buzlukta 10 dakika bekletilen peynir daha kolay rendelenecektir.

* Evdeki karıncaları yok etmek için karıncaların yoğun bulunduğu bölgeye bir miktar kahve koyarsanız, karıncalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

* Sosislerin patlamasını önlemek için, fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

* Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin.

* Ekmeklerinizin küflenmemesi için, ekmek kutusuna bir miktar tuz koyabilirsiniz.

* Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.

* Lezzetle yiyeceğiniz kuru fasulyelerin tanelerinin dağılmadan ve ezilmeden pişmesini istiyorsanız, tuzu, salçayı ya da domatesleri, fasulyeler yarı piştikten sonra ekleyin.

* Pastaların daha gevrek olması için çok az miktarda sirke koyun.

* Patatesin filizlenmemesi için, patateslerin arasına yeşil elmalar koyun. Belli bir süre sonra patateste oluşan filizlenmeyi ve bozulmalarını engelleyecektir. Bu şekilde saklanan patatesler uzun süre bozulmadan muhafıza edilir.

* Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir yemek kaşığı karbonat ile bir çay bardağı sirke koyup çalkalayın. Tertemiz olacaktır.

* Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birini de sıcak suyla doldurup sıkı sıkı sallayın.

Pratik Mutfak Bilgileri 1 için lütfen tıklayınız: Pratik Mutfak Bilgileri 1

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder