29 Nisan 2014 Salı

BRÜKSEL LAHANA KAVURMASI


Malzemeler (4 kişilik):

1 kilo brüksel lahanası
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam sumak (isteğe bağlı)
Bir tutam pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Brüksel lahanlarını suda bekletme yöntemiyle yıkadıktan sonra, üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın. Eğer imkanınız varsa buharda da haşlayabilirsiniz, böylece vitamininden kaybetmemiş olur.


Brüksel lahanaları haşlandığında suyun içinden süzerek alın (Sebze suyunu dökmeyin. Minestrone çorbası gibi bir çorbada kullanabilirsiniz).

Sarımsakların kabuklarını soyun (Sarımsağı çok seviyorsanız daha fazla da kullanabilirsiniz).

Teflon bir tavaya sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Kızmış yağa sarımsakları ve brüksel lahanalarını ekleyin.

Ara sıra karıştırarak kavurun. Brüksel lahanaları iyice kızarmalı hatta biraz koyu renkte kızarabilir daha lezzetli oluyor (aman dikkat yakmayalım :o))

Brüksel lahanaları kızardığında ateşi söndürüp tuz, karabiber, pul biber ve sumağı katıp karıştırın (Baharat çeşidi zevkinize göre değişir. Arzu ederseniz sadece tuz ekleyip baharatsız da tüketebilirsiniz).


Sağlıklı yemekler yapmak isterseniz yanında da zeytinyağlı pırasa yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


2 yorum:

  1. Merhaba ilk defa sizin tarifiniz ile kızartmasını yaptım ve sonuç harika oldu. Daha önce çorbasını ve zeytinyağlısını yapıyordum. kızartması harika oluyormuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Begenmenize cok sevindim afiyet olsun, cok sevgiler

    YanıtlaSil