Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
2 Nisan 2014 Çarşamba
KURUTULMUŞ DOMATES MEZESİ
Malzemeler (12 kişilik):
1 kilo kurutulmuş domates
3 iri diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
2 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Kurutulmuş domatesleri 2 su bardağı kaynar suyun içine koyup 20 dakika yumuşamalarını bekleyin (ateşte pişirmeyin sadece kaynar suda bekletin).
Sarımsakların kabuklarını soyup olabildiğince ince kıyın.
Yumuşamış domatesleri ince delikle kevgire dökerek suyunu süzün.
Büyük bir kavanoza yumuşamış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, kekik, pul biberi ve tuzu katıp üzerine 1 parmak geçecek kadar sıvı yağ dökün.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp malzemelerin karışması için birkaç defa ters yüz yapın.
Buzdolabında 3 gün beklettikten sonra kahvaltıda ya da diğer öğünlerinizde meze olarak kullanabilirsiniz.
Tüm domatesler bittiğinde kalan yağı kesinlikle dökmeyin, çünkü aroması harika oluyor. Özellikle kahvaltıda çok severek tüketeceğinizi düşünüyorum.
Domatesli lezzetleri seviyorsanız kıtırlı domates de yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Not: Bu mezeyi domatesleri hiç suda bekletmeden olduğu gibi kullanarak da yapabilirsiniz. Bu şekilde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken domateslerin tuz seviyesidir. Çünkü bazı domatesler çok fazla tuzlanarak kurutuluyor, bu nedenle fazladan tuz katmaya gerek olmuyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder