16 Nisan 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ YUMURTA


Malzemeler (1 kişilik):

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
1,5 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
Bir fiske karabiber
Bir fiske pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Yumurtayı bir kaseye kırıp içine karabiber ve pul biber katıp iyice çırpın.

Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyup erimesi için ocağı yakın.

Yağ eridiğinde (yağın kızmasını beklemeyin, yoksa yağ yanarak sağlıksız bir hale gelir) çırpılmış yumurtayı tavanın içine döküp, tavanın tabanında tam bir yuvarlak oluşturması için hafifçe sağa - sola doğru eğin.

Yumurta pişmeye başlayıp ortasındaki sıvı kısım da katılaştığında, yumurtanın yarısına yarım ay büyüklüğünde yer kaplayacak şekilde her iki peyniri de serpin.

Bir spatulayla yumurtanın boşta kalan kısmını peynirli kısmın üzerine kapatın ve ocağı söndürün.

Zedelemeden servis tabağına koyup, sunabilirsiniz.

Sofranızda kurutulmuş domates mezesi de bulundurmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder