Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
16 Nisan 2014 Çarşamba
PEYNİRLİ YUMURTA
Malzemeler (1 kişilik):
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
1,5 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
Bir fiske karabiber
Bir fiske pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Yumurtayı bir kaseye kırıp içine karabiber ve pul biber katıp iyice çırpın.
Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyup erimesi için ocağı yakın.
Yağ eridiğinde (yağın kızmasını beklemeyin, yoksa yağ yanarak sağlıksız bir hale gelir) çırpılmış yumurtayı tavanın içine döküp, tavanın tabanında tam bir yuvarlak oluşturması için hafifçe sağa - sola doğru eğin.
Yumurta pişmeye başlayıp ortasındaki sıvı kısım da katılaştığında, yumurtanın yarısına yarım ay büyüklüğünde yer kaplayacak şekilde her iki peyniri de serpin.
Bir spatulayla yumurtanın boşta kalan kısmını peynirli kısmın üzerine kapatın ve ocağı söndürün.
Zedelemeden servis tabağına koyup, sunabilirsiniz.
Sofranızda kurutulmuş domates mezesi de bulundurmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder