20 Temmuz 2014 Pazar

YALANCI TARHANA ÇORBASI


Malzemeler (3 kişilik):

1 yemek kaşığı dolu dolu un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/3 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında olmalı)
3 su bardağı kaynar su
Bir tutam tuz
Bir tutam pul biber
Bir tutam nane

Yapılışı:

Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın.



Yağ kızdığında unu katıp unun rengi hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Un pembeleştiğinde salçayı katıp, kokusu gidene kadar kavurun.

Salça da piştiğinde ateşi kısın ve 3 su bardağı kaynar suyu ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Hatta elinizde varsa tel çırpıcı ile biraz çırpabilirsiniz.

Oda sıcaklığındaki yoğurdun içine pişen çorbadan 3 yemek kaşığı kadar koyup bardağın içinde iyice karıştırın. Bu işlemi yoğurt çobaya girdiğinde kesilmemesi için yapmanız gerekiyor.

Sonrasında yoğurdu yavaş bir şekilde, bir yandan da çorbayı karıştırarak katın.

Çorba biraz fokurdayıp koyulaştığında altını kapatıp, tuz, nane ve pul biberi ekleyin.

Tekrar karıştırıp çorba kaselerine paylaştırın.


Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı kruton koyabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder