5 Temmuz 2014 Cumartesi

ERİK SUYU


Malzemeler (3 kişilik):

6 adet çok iri mor erik (mürdüm eriği)
4 su bardağı su
1/3 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Erikleri güzelce yıkayıp, birkaç dilime bölün. Çekirdeğini atmayın çünkü erik suyunun yapımında kullanılıyor.



Bölünmüş erikler, çekirdekleri, su ve toz şekeri bir tencereye koyup kaynatın (tencerenin kapağı kapalı olmalı).

Su fokurdamaya başladığında altını kısıp kapağını açmadan 15 dakika daha kaynatın.

Yeterli süre geçtiğinde ocağı kapatıp soğuması için bekletin.

Oda sıcaklığına geldiğinde erik suyunu süzere cam bir sürahiye boşaltın.

Buzdolabında soğuduktan sonra soğuk haliyle ikram edin.

Özellikle yazın bu sıcak günlerinde kol böreği gibi bir çay saati gıdasının eşliğinde sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder