20 Temmuz 2014 Pazar

SİĞİL İYİLEŞTİREN EV YAPIMI DOĞAL YÖNTEMLER


Kocakarı yöntemleriyle ilgili yazı dizisinin bu bölümünde elinizde çıkan siğilleri iyileştirebilecek birkaç yöntem sunuyorum. Yöntemlerin tamamı doğal ve evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz türden.

Öncelikle "Siğil Neden Oluşur?" sorusuna yanıt vermeye çalışayım.

Siğiller, görünüşleri itibariyle estetik açıdan olumsuzluk yaratsalar da çoğunlukla zararsız yapılardır. Tedavi ile iyileşme sağlanabileceği gibi zamanla kendiliklerinden de yok olurlar. Siğiller, gençlere ve yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görülürler. Cilt üzerinde meydana gelen kabarık, nasırımsı ve sert bir kitle şeklindeki oluşumlardır. Vücudun tüm bölgelerinde oluşabilirler, fakat çoğunlukla el, yüz, diz ve genital bölgede daha fazla görülür. Genellikle ağrısız oluşumlardır. Birkaç ay veya yıl içinde hastalıklı bölgede iz bırakmadan yok olurlar. Fakat ayak tabanı siğillerinde, tabana uygulanan yürüme basıncının etkisiyle genellikle siğiller deri içine gömülüdür ve ağrılıdır. Tedavi edilmesi gerekir. Aynı zamanda yüz ve genital bölge siğillerinde iyileşme uzun yıllar sürebileceğinden ve estetik rahatsızlık verdiğinden tedavisi gereklidir.



Siğiller; derinin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen Human Papillomavirüs / HPV olarak bilinen bir virüse ait enfeksiyonlardır. Siğillerin şekli bulunduğu bölgeye veya tipine göre değişmekle beraber, genellikle deriyle aynı renkte, kabarık, nasırımsı sert görünümdedirler.

Siğil iyileştirebilecek 3 doğal yöntem ise şöyle:

1) Çay Poşeti Yöntemi: Kaynar su içinde beklemiş sıcak bir çay poşetini her gün 3 defa 15'er dakika siğil üzerinde bekletin. Siğil iyileşene kadar yöntemi uygulamaya devam edin.


2) Kayın Kabuğu Yöntemi: Dünyanın her yerinde yüzyıllardır siğil tedavisinde kullanılan bir şifalı bitki. Eğer taze kayın kabuğu bulabiliyorsanız, yaş olan iç kısmı aşağıya gelecek şekilde doğrudan siğilin üstüne yerleştirin. Taze kabuk bulamazsanız 1, 2 çay kaşığı toz haline getirilmiş kayın kabuğunu bir fincan kaynar suda 10 dakika demlendirip siğilin üzerine sürün. Bunun için bir pamuğu sıcakken demleme suyuna batırıp siğil üzerinde tutabilirsiniz. Her gün 3 defa 15'er dakika bekleterek uygulayın.


3) Limon Kabuğu Yöntemi: Siğilleri iyileştiren bu yöntemi yapmak çok ekonomik ve kolay aslında. Siğil için sirkenin içine limon kabuğunu bırakın ve iki gün bekletip limon kabuklarını siğil üzerine koyun. 15-20 dakika kadar bekletip elinizi yıkayın. Bu işlemi siğilleriniz tamamen iyileşinceye dek deneyebilirsiniz. İnanın fayda edecektir. Bu yöntem ile siğiller tamamen yok oluyor ve bir daha da çıkmıyor.


Sağlıklı Günler Dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder